A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani. Când vor fi gata

A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani. Când vor fi gata
scris 19 sep 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7), iar in 10 zile pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

”A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7)! În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat. Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni”, spune ministrul.

Vezi aici cine a câștigat.

Tesla intenționează să își dubleze vânzările de vehicule în Germania în 2022 CITEȘTE ȘI Tesla intenționează să își dubleze vânzările de vehicule în Germania în 2022

Grindeanu arată că tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), scrie News.ro.

”Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025)”, mai anunță Grindeanu.

El precizează că, pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22, iar pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

”Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova”, menționează ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
buzău-focșani
drumuri