VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis

VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe  Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Pe Lotul 2 din Autostrada Bucureștiului (A0), cu o lungime totală de 19 km, a început faza de pre-recepție. Au fost finalizate testele statice și dinamice efectuate pe structurile pasajelor, iar rezultatele acestora permit darea în trafic în condiții de siguranță a primului sector, de 10 km.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vederea finalizării lucrărilor, pe Autostrada București - Ploiești A3 au fost impuse restricții de circulație,pentru montarea portalelor și prinderea indicatoarelor rutiere la intersecția A3 cu A0, pentru patru nopți, în perioada 24-28 noiembrie, după care circulația va fi deschisă.

VIDEO&FOTO A fost deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO A fost deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. "Un pod spectaculos!"

Cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, secțiunea București-Ploiești de pe Autostrada Bucureștiului-A3, va fi deschis în doar câteva zile, fiind acum prezentate noi imagini.

VIDEO Construim România

Anterior au fost prezentate și imagini filmate din avion.

Circulația între nodul rutier de la DN1 și nodul rutier cu Autostrada A3- București-Ploiești, pe aproximativ 10 km, va fi deschisă până la finele anului, anunța anterior, de pe șantier, ministrul Transporturilor.

"Am verificat astăzi stadiul lucrărilor de pe șantierele Autostrăzii de Centură a Capitalei A0 Sectorul de Nord.

Am constatat o mobilizare foarte bună a constructorului român de pe Lotul 2, Corbeanca-Afumați. Până la sfârșitul anului, pe el se va deschide circulația între nodul rutier de la DN1 și nodul rutier cu Autostrada A3- București-Ploiești, pe aproximativ 10 km.

Anunț - Când va fi lansată licitația pentru extinderea metroului către comuna Berceni CITEȘTE ȘI Anunț - Când va fi lansată licitația pentru extinderea metroului către comuna Berceni

Același constructor derulează și contractul pentru construcția Lotul 4, Pantelimon- Glina (o lungime de 4,47 km). Deși acum se află în perioada de proiectare mă aștept de ca în momentul în care va intra în faza de execuție să aibă de asemenea o mobilizare exemplară astfel încât să deschidem circulația în anul 2024.

Antreprenorul italian de pe Lotul 1, Joița- Corbeanca (17,5 km) a primit ordinul de începere a proiectării pe 16 octombrie 2023 și are termen de finalizare a acestei etape un an de zile.

Și constructorul chinez de pe Lotul 3 Afumați- Pantelimon (8,60 Km) este în etapa de proiectare pe care trebuie să o finalizeze în luna iunie 2024, astfel încât să demareze imediat lucrările de construcție.

Conform termenelor contractuale, pe A0, Autostrada de Centură București, cu o lungime totală de 100,7 km, trebuie să putem circula până la finalul anului 2026", spune ministrul.

Au început testele pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului.

Un strat de uzură a fost turnat în zona pădurii Petrești, spre limita lotului cu Lot 1 de la Autostrada Bucureștiului, structura 2 (pasajul parte a bretelei peste DN1) având de asemenea un strat de uzură, inclusiv pe bretele, ca și indicatoare.

Structura 7 (pasajul A0 peste Autostrada A3 București-Ploiești) are un strat de uzură complet. Urmează marcajele.

A fost efectuată prima turnare la pasajul structura 1 peste DN1, fiind începută și montarea indicatoarelor rutiere, incluzând indicatoare cu limite de viteză și borne kilometrice, conform ultimelor date privind lucrările la Autostrada Bucureștiului.

VIDEO Construim România

UMB și-a asumat deschiderea lotului 2 Corbeanca - Afumați, de pe Autostrada A0 - Sector Nord, până la sfârșitul anului 2023, au anunțat autoritățile. VEZI MAI JOS NOI IMAGINI

Liniile Aeriene Române, noua companie aviatică propusă în România. Cui vor fi ofertate cursele CITEȘTE ȘI Liniile Aeriene Române, noua companie aviatică propusă în România. Cui vor fi ofertate cursele

Stadiul actual al lucrării este de 87%, tronsonul având o lungime de 19 kilometri.

Recent au început să fie montate grinzile la pasajul secundar al nodului rutier al Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului.

Bretelele de legătură sunt finalizate în proporție de 90%, inclusiv sistemul de iluminat și parapetele de siguranță aferente.

FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV

Autostrada de Centură A0 Sud - trei loturi în construcție, dar cu întârzieri și un risc major ca în 2023 să se rateze marile inaugurări

Autostrada de Centură a Capitalei A0 măsoară circa 100 de kilometri, iar partea de Sud are 52 de kilometri împărțiți în trei loturi, de la intersecția cu Autostrada „Soarelui” A2 și până la A1 spre Pitești.

Tronsonul 3 (Lungime 17,9 km, Valoare: 853 mil lei) construit de grecii de la Aktor - circa 18 kilometri de la autostrada A1 și până aproape de DN6 - este cel mai rămas în urmă - Stadiul la zi depășește 42%. Atât de îngrijorătoare e întârzierea acumulată încât Asociația Pro Infrastructura avertizează că tronsonul 3 riscă să nu fie gata nici la final de 2024.

Pe celelalte două loturi unde lucrează turcii de la Alsim Larko, existau la începutul anului premise bune pentru finalizarea și darea în trafic a circa 33,5km de autostradă, de la intersecția cu A2 până la intersecția cu DN6 (Bragadiru).

Avansul lucrărilor pe cele două tronsoane nu a crescut considerabil în ultima perioadă, iar Asociația Pro Infrastructura avertiza că șansele ca cele două loturi să fie date în trafic în totalitate în acest an sunt din ce în ce mai mici.

Lotul 3 - VIDEO Alin Alecu

Conform ultimelor date centralizate de CESTRIN, pe Tronsonul 2 (Lungime tronson: 16,5km / Valoare: 750 mil. lei) stadiul fizic e de 77%, iar pe Tronsonul 1 din A0 Sud (lungime tronson: 16,93 km / Valoare: 831 mil lei) stadiul fizic e de doar 62%.

Secretar de stat: „Este nevoie de mobilizare suplimentară și susținută în șantier” pentru deschidere în acest an

Aflat într-o vizită pe șantierul Tronsonului 1, secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu a recunoscut că lucrurile au nevoie să fie impulsionate pentru a discuta de o deschidere de trafic în acest an.

VIDEO S-a lansat la apă pentru teste cel mai mare vas de croazieră din lume. Câți pasageri și membri ai echipajului pot urca la bord CITEȘTE ȘI VIDEO S-a lansat la apă pentru teste cel mai mare vas de croazieră din lume. Câți pasageri și membri ai echipajului pot urca la bord

„Așa cum se prezintă situația actuală, este nevoie de mobilizare suplimentară și susținută în șantier, pentru a păstra termenul de dare în trafic a acestui lot la sfârșitul acestui an”, a spus Sciroșteanu.

Acesta a amintit și că în cadrul acestui contractului pentru Tronsonul 1 e prevăzută construcția a 10 structuri, printre care și unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România - Nodul Rutier care va lega autostrăzile A0 (Autostrada Bucureștiului) și A2 (București-Constanța) în zona localității Cernica.

Autostrada A0 Nord - Doar tronsoanele UMB sunt în execuție / Șanse bune ca tronsonul DN1-A3 să fie gata în toamnă

Românii de la UMB lucrează în forță în nordul Bucureștiului pe A0 pe Lotul 2 (Lungime: 19 km, DN1-A3-Afumați, Valoare: 832 mil lei) și bat noi recorduri în materie de viteză. Ba chiar au toată șansele să finalizeze din acest an un tronson aproape întreg de autostradă pe care l-au început nu cu mult timp în urmă.

VIDEO Alin Alecu

Cu toate acestea, încă nu e clar un lucru:ce bucată din acest tronson va putea fi și folosită - 9,5 sau 13,5 km inaugurați pe A0 Nord în 2023? Asta pentru că, deși întreg lotul măsoară circa 19 km lungime, doar o parte va putea fi folosit, iar autoritățile se mișcă foarte încet cu găsire unor soluții de descărcare provizorie a traficului.

Efectele electrificării: Stellantis închide fabrica Opel de cutii de viteze din Austria CITEȘTE ȘI Efectele electrificării: Stellantis închide fabrica Opel de cutii de viteze din Austria

Și tot UMB a început recent lucrul și pe Lotul 4 din A0 Nord (Lungime: 4,47 km, Valoare: 313 mil lei), cel care ajunge de la DN3 (Cernica) la A2, trecând pe un viaduct foarte lung râul Colentina. Acest lot are un termen de execuție de 18 luni, deci finalizarea sa ar putea avea loc la final de 2024, însă cum nu există o descărcare în capătul dinspre DN3, deschiderea circulației este complet dependentă de Lotul 3, adiacent.

Pe Lotul 3 DN2-DN3 (Lungime: 8,6km, Valoare: 398 mil lei), CNAIR a semnat la început de an contractul de proiectare și execuție cu chinezii de la CCECC. Pe Lotul 1, de la A1 la DN1 (Lungime: 17,5 km) încă nu există constructor contractat, deși acolo licitația a fost lansată încă din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada de centură a0
drumuri