VIDEO Ford accelerează producția la Craiova și începe să exporte Puma și în Australia

VIDEO Ford accelerează producția la Craiova și începe să exporte Puma și în Australia
scris 11 feb 2020

Ford România va livra în premieră autoturisme produse la Craiova pentru piața din Australia. Compania a anunțat că se pregătește să atingă un nou record al producției de vehicule din România, cu peste 1.000 de vehicule construite pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde. 

”Producția motorului 1.0 EcoBoost va sprijini ritmul de asamblare al vehiculelor, atingând un vârf zilnic de cadență de aproximativ 1.700 de motoare, unul la fiecare 42 de secunde. Noul Ford Puma va fi de asemenea livrat și în Australia, începând din prima parte a acestui an; primul vehicul construit în România care va fi exportat către această țară”, transmite compania. 

Ford Craiova exportă acum vehicule în peste 50 de piețe din întreaga lume. Modelul EcoSPort, care se vinde în Australia, este produs în acest moment în India, România fiind al doilea loc de producție pentru acest model. În schimb, Puma se fabrică exclusiv la Craiova, astfel că versiunile cu volan pe partea dreaptă vor ajunge nu doar în Marea Britanie, ci și în Australia. 

ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, două crossovere compacte, Ford EcoSport și nou-lansatul Ford Puma. Dacă EcoSport se află la finalul vieții, el fiind lansat în 2012, Puma a fost lansat anul trecut, beneficiind de un nou limbaj de design, introdus pe mai multe modele ale mărcii în ultimii ani. Încă nu există informații despre viitorul lui EcoSport, cei de la Ford păstrând deocamdată secretul legat despre un posibil înlocuitor.

SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creștere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creștere cu 10% față de 5,4 milioane de unități înmatriculări în 2018.

Noul Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, anunță compania, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare.

Aproximativ 3.400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma. În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

”În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1.700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV”, se arată în comunicat.

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabilă, dar și la dificila probă de impact lateral cu stâlpul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford craiova
masini
ford puma craiova
ford puma australia