VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi

VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iun 2021

Dacia este partener al asociațiilor de salvamont din Slovenia, Croația și Serbia, asociații care primesc în fiecare an câte un exemplar al SUV-ului Duster, pentru a-și transporta echipamentul, câinii salvatori și persoanele salvate, în zone sălbatice, greu de atins cu vehicule obișnuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salvatorii montani din trei asociații salvamont din Europa de Est, cele slovene, croate și sârbe, primesc ajutor de la Dacia în fiecare an, în cadrul partenriatelor pe care le au împreună. Au ajuns la câte 20 de vehicule fiecare, mașini folosite la toate categoriile de intervenții.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

„Folosim Dacia Duster de 8 ani. Avem deja în jur de 20 în flota noastră. Sunt cu adevărat vehicule practice pentru că pot fi conduse pe șosele urbane și pe drumuri forestiere”, spune Darko, care are 25 de ani de activitate în Salvamont.

Mașinile Duster folosite de asociațiile de salvamont din cele trei țări au lipită inscripția „Dacia, sponsor cu mândrie al salvamontiștilor”. Folosite ca mașini de reacție rapidă, ele ajung rapid la locul în care este nevoie de ajutor. Echipajele de prim ajutor sunt formate de obicei din 3 persoane, au la bord echipament de intervenție și, uneori, câine salvatori. Toate au tracțiune integrală, gardă la sol ridicată, fiind perfecte pentru intervenții în pădure sau în locații dificil de ajuns.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Voluntarii din asociațiile de salvamont din cele trei țări sunt toți experți în alpinism, cățărare, speologie sau scufundări și sunt pregătiți fizic să intervină ori de câte ori turiștii rătăciți au probleme.

În Slovenia, în 2020, cei 430 de voluntari salvamontiști au primit 485 de apeluri de intervenție, din care o treime au fost de la persoane rătăcite sau rămase blocate.

FOTO Dacia Bigster de serie va avea un design foarte apropiat de concept-car CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Bigster de serie va avea un design foarte apropiat de concept-car

În Serbia, cei 500 de salvatori, din care jumătate sunt rezerve, au primit aproximativ 1.500 de apeluri. Cele mai multe au fost ale persoanelor accidentate la schi. În fiecare zi a fost folosit cel puțin un Duster la intervenții, în ultimii opt ani, de la tractare de echipament, la transport persoane salvate. Niciodată nu a existat un caz în care să fie pierdută o victimă. În 2014, în timpul inundațiilor, mașinile au fost folosite pentru a ajuta persoanele afectate de ape, unele rămase blocate în noroi. Operațiuni de salvare cu Duster au fost făcute și în zăpadă sau în zone cu vânturi puternice

În Croația, cei 700 de voluntari au însumat cu toții 600.000 de zile în fiecare an, având în jur de 7.000 de apeluri, anual. De la inundații, la cutremure, furtuni și avalanșe, dezastrele naturale au reprezentat doar 15% din intervențiile acestor salvatori.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Cel mai recent este cutremurul din decembrie 2020, care a distrus complet orașul Petrinja, din Croația. Salvamontiștii croați au intervenit în 45 de minute cu echipajele îmbarcate în Dustere, fiind primele echipe ajunse la locul dezastrului. Viteza cu care au acționat i-a ajutat să salveze o femeie îngropată de vie sub moloz.

VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi

VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi

VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi

VIDEO & FOTO Dacia Duster, folosită de salvamontiștii sloveni, croați și sârbi

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
salvamont dacia
salvatori montani dacia