VIDEO & FOTO Președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, la darea în folosință a magistralei de metrou Drumul Taberei. Accesul pe M5 va fi liber marți, până la ora 23:00

VIDEO & FOTO Președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, la darea în folosință a magistralei de metrou Drumul Taberei. Accesul pe M5 va fi liber marți, până la ora 23:00

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 15 sep 2020

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei, că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

Premierul Ludovic Orban a declarat că actualul director al Metrorex era director și în 2008, când el era ministru al Transporturilor și când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului li a dat asigurări că investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce, scrie News.ro.

Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans CITEȘTE ȘI Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcțiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 stații reprezintă "de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toți cei 41 de ani de activitate". El anunță că această magistrală va fi dezvoltată cu încă șase stații, pe secțiunea Eroilor – Piața Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marți, până la ora 23.00. Oficialii au făcut prima călătorie cu metroul pe noua magistrală. Linia de metrou se deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor. Metrorex precizează că publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei, că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

„Mi-am permis adineauri jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou.  Este o mare realizare. Trebuie să recunoaștem acest lucru. Este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost ușor până aici și această linie risca să devină așa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că și astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes și iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătățirea vieții în București. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul 21. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult și eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, ș.a.m.d. Important e de subliniat că o bună parte din această investiție s-a finanțat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România și sper că acest acest lucru să se și întâmple”, a declarat marți Klaus Iohannis la evenimentul de inaugurarea magistralei de metrou M5.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful statului le-a transmis bucureștenilor care vor circula pe această linie de metrou să nu uite de măsurile de protecție, precum purtarea măștii, igienizarea și păstrarea distanței.

„În final fiidcă perioada în care trăim este complicată și nu mă refer la complicațiile politice, ci la pandemie,  și pe această linie e important să circulăm în siguranță și să fim protejați. Așadar, dragi bucureșteni vă rog să nu uitați când folosiți ă această lini, masca, distanța, igiena, pentru a trece cu bine prin această perioadă dificilă. Și în final, domnule prim-ministru, domnule ministru vă așteaptă multe, multe lucrări, unele începute care trebuie finalizate, unele planificate și am discutat în metrou despre proiectele de extindere. Vă doresc mult succes, multă energie și tuturor multă sănătate”, a conchis președintele Iohannis. 

Premierul Ludovic Orban a declarat marți, la inaugurarea magistralei de metrou M5, din Drumul Taberei, că actualul director al Metrorex era director și în 2008, când el era ministru al Transporturilor și când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului li a dat asigurări că investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce.

 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

”Lucrurile uneori le așază Dumnezeu astfel încât să pară coincidențe. Coincidența face că dl director general Gabriel Mocanu era director al Metrorex în 2008 și subsemnatul era ministrul al Transporturilor atunci când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și de asemenea anul în care a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului. 2007 și 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investițiile la metrou. Am realizat tronsonul dinspre autostrada Soarelui cu 4 stații. E o onoare pentru mine ca, împreună cu directorul general Gabriel Mocanu, să avem această bucurie de a fi de față la punerea în funcțiune acestui metrou foarte important pentru București și locuitorii din Drumul Taberei”, a declarat Orban.

El a dat sigurări că toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mult mai mare.

”Vom fi mai atenți în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire privind infrastructura de metrou. Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduc”, a conchis premierul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcțiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 stații reprezintă "de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toți cei 41 de ani de activitate". El anunță că această magistrală va fi dezvoltată cu încă șase stații, pe secțiunea Eroilor – Piața Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marți, până la ora 23.00.

"Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public pentru București. Punerea în funcțiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 stații, toate fiind proiectate și construite de la zero, reprezintă de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toți cei 41 de ani de activitate", a afirmat, marți, Lucian Bode, la inaugurarea oficială a Magistralei 5 de metrou.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

El a mulțumit celor care au contribuit la realizarea acestei investiții - beneficiarului Metrorex, antreprenori, furnizori, consultanți, echipele de specialiști.

"Așadar iată că se poate. Se poate să ne onorăm promisiunea făcută pe 22 iunie, când ne-am angajat că magistrala M5 va fi dată în toamnă în circulație cu călători. Magistrala își va continua dezvoltarea cu încă 6 stații pe secțiunea Eroilor – Piața Iancului. În prezent proiectul se află în procedură de licitație. În ceea ce privește proiectul de legătură cu Aeroportul Otopeni, 12 stații, 14,2 km, acesta va intra în linie dreaptă anul viitor, când vom semna contractul de proiectare și execuție. Așadar, dezvoltarea transportului public a fost și rămâne o prioritate. Dați-mi voie să mulțumesc bucureștenilor din această parte a Bucureștiului pentru răbdarea lor", a spus Bode.

El a anunțat că Metrorex a decis ca, marți, până la ora 23.00, accesul la magistrală să fie liber.

viewscnt
Afla mai multe despre
m5
metrou