Renault Group anunță oficial că renunță la acțiunile AVTOVAZ și ale uzinei din Moscova

Renault Group anunță oficial că renunță la acțiunile AVTOVAZ și ale uzinei din Moscova
scris 16 mai 2022

Consiliul Director al Renault Group a aprobat semnarea unor acorduri prin care urmează să cedeze toate acțiunile pe care le deține la AVTOVAZ din Rusia, precum și la uzina Renault Rusia, către diferite entități din Rusia.

Renault a decis să cedeze către NAMI (Institututl de Cercetare și Dezvoltare de Automobile și Motoare, deținut de statul rus) cele 67,69% din acțiunile AVTOVAZ și integral, cele 100% acțiuni ale uzinei Renult Rusia către municipalitatea din Moscova.

Potrivit Renault, „acordurile nu sunt subiectul niciunei condiționări, toate aprobările necesare fiind obținute”.

Acordul ce va fi semnat va presupune o opțiune pentru Renault de a cumpăra înapoi acțiunile deținute într-un interval de 6 ani.

Record negativ pentru termenul de livrare la Audi: Un an și jumătate pentru unul din modelele electrice CITEȘTE ȘI Record negativ pentru termenul de livrare la Audi: Un an și jumătate pentru unul din modelele electrice

„Astăzi am luat o decizie dificilă dar necesară și facem o alegere responsabilă pentru cei 45.000 de angajați pe care îi avem în Rusia, în timp ce menținem performanța grupului și abilitatea noastră de a ne întoarce în țară în viitor, într-un context diferit. Sunt încrezător în abilittea Renault Group de a accelera mai departe transformarea și depășirea țintelor pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Compania reaamintește faptul că în cadrul rezultatelor primului semestru 2022 va fi integrată o taxă de ajustare fără numerar corespunzătoare valorii contabile a fondului comercial și a imobilizărilor corporale și necorporale consolidate ale Grupului în Rusia. La 31 decembrie aceasta se ridica la 2,195 miliarde euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rusia
uzina renault lada
avtovaz
dacia lada