VIDEO&FOTO Surpriza Skoda: cehii lansează anul acesta un nou model accesibil, botezat după prima bicicletă a companiei

VIDEO&FOTO Surpriza Skoda: cehii lansează anul acesta un nou model accesibil, botezat după prima bicicletă a companiei
scris 11 oct 2021

Producătorul ceh de automobile Skoda se pregătește să lanseze al doilea model dezvoltat pe platforma A0 derivată din MQB, destinată piețelor emergente. Noul model se va numi Slavia și va fi lansat în acest an.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

Skoda își continuă cursa de intrare pe segmente ieftine ale pieței de automobile, cu un model ce va fi lansat în India, de echipa care a creat miniSUV-ul Kushaq. Al doilea automobil dezvoltat pe platforma MQB A0 de compania cehă, deținută de VW Group, va fi un sedan mai mic decât Rapid și se va numi Slavia. Skoda a anunțat numele ales și a publicat o imagine cu silueta viitorului automobil, precizând că numele a mai fost folosit în istoria mărcii de fondatorii Václav Laurin și Václav Klement pentru prima bicicletă produsă de ei.

VIDEO&FOTO Surpriza Skoda: cehii lansează anul acesta un nou model accesibil, botezat după prima bicicletă a companiei

Skoda Slavia face parte din proiectul India 2.0 lansat de grupul VW pentru a cuceri piața indiană care are un potențial uriaș, datorită numărului mare de clienți potențiali, dar care are o particularitate bazată pe puterea extrem de scăzută de cumpărare.

Primele informații referitoare la modelul ce va fi prezentat în premieră în iarna acestui an arată că va fi tot un notchback, similar cu Octavia și Rapid, adică o caroserie de tip sedan realizată prin adăugarea unui portbagaj pe o caroserie de hatchback.

„Skoda are o moștenire bogată, ce se întinde de-a lungul a 125 de ani. Slavia reprezintă începutul poveștii de succes care a făcut Skoda să devină unul dintre cei mai renumiți constructori auto. Cu o tradiție bogată, numele Slavia va marca încă o dată startul unei noi ere pentru marca Skoda, de această dată pentru piața Indiană” a declarat Zac Hollis, directorul Skoda Auto India.

Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European

Skoda este lider de proiect pentru întreg grupul VW pe piața din India, unde a preluat toate facilitățile și diviziile grupului și le folosește pentru relansarea pe una dintre cele mai dinamice piețe auto ale lumii. Planurile pe termen scurt prevăd patru noi modele consturite pe versiunea acdesibilă a platformei MQB, numită A0. Pe lângă Kushaq și Slavia, de la Skoda, vor mai fi lansate două modele de la VW, toate având o țintă de localizare a producției de 95%, astfel încât prețurile de producție să poată face față condițiilor locale. Grupul Volkswagen a investit un miliard de euro în dezvoltarea noii platforme și a celor patru modele noi.

Marca Skoda și-a deschis reprezentanțe în peste 100 de orașe din India, cu 165 de puncte de vânzări și service, cu o țintă de 225 de dealeri pentru anul viitor.

New ŠKODA AUTO saloon for India will be called SLAVIA from ŠKODA VIMEO PRO on Vimeo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
skoda slavia
skoda india