VIDEO Grupul chinez BYD a lansat un automobil electric de lux care poate rivaliza cu mașinile Ferrari

VIDEO Grupul chinez BYD a lansat un automobil electric de lux care poate rivaliza cu mașinile Ferrari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Producătorul auto chinez BYD a prezentat o nouă supermașină electrică despre care spune că poate atinge viteze similare modelelor de ultimă generație produse de giganți din industrie precum Ferrari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Supermașina U9 va face parte din brandul de lux Yangwang al BYD, care este disponibil abia de anul trecut și care a lansat alte două vehicule, scrie News.ro.

Prima navă cargo a BYD a descărcat 3.000 mașini electrice în Germania CITEȘTE ȘI Prima navă cargo a BYD a descărcat 3.000 mașini electrice în Germania

Potrivit BYD, U9 va putea atinge o viteză maximă de 309,19 km/h. De asemenea, va putea accelera până la 100 km/h în 2,36 secunde.

Acest lucru este comparabil cu super-mașinile produse de mărci vechi precum Ferrari, al cărui model hibrid SF90 Stradale poate accelera până la 100 km/h în 2,5 secunde, potrivit site-ului companiei.

Prețurile pentru U9 vor începe de la 1,68 milioane de yuani (233.424 USD), iar livrările urmează să înceapă în această vară, a spus BYD într-un comunicat de presă.

U9 va fi alimentat de așa-numita platformă e4, precum și de sistemul de control inteligent al corpului DiSus-X dezvoltat de BYD, potrivit companiei.

Ca și în cazul mașinilor anterioare ale BYD, U9 va avea o baterie cu litiu fier fosfat, cunoscută și sub numele de LFP - aceste tipuri de unități de putere au devenit din ce în ce mai populare printre producătorii de vehicule electrice, deoarece nu necesită metale scumpe precum cobaltul, ceea ce le face mai ieftine.

China este o piață cheie pentru producția de LFP.

FOTO Alte troleibuze Solaris au fost scoase pe străzile Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Alte troleibuze Solaris au fost scoase pe străzile Bucureștiului

BYD a produs în 2023 puțin peste 3 milioane de vehicule cu energie nouă, a spus la începutul acestui an. Doar mai mult de jumătate dintre acestea, sau 1,6 milioane, au fost mașini de pasageri numai cu baterie, în timp ce 1,4 milioane au fost vehicule hibride.

O mare parte dintre mașinile BYD s-au aflat într-un interval de preț mai mic, unele dintre cele mai populare mașini ale companiei începând de la prețuri de 73.800 de yuani.

În timp ce majoritatea producției și a vânzărilor BYD se află în China, compania și-a pus ochii pe expansiunea globală.

Anul trecut, BYD a declarat că va deschide prima fabrică din Europa, iar guvernul ungar a confirmat luni că premierul Viktor Orban s-a întâlnit cu liderii BYD în weekend pentru a discuta planurile pentru o fabrică de producție.

Rămân întrebări cu privire la amploarea expansiunii internaționale, deoarece Uniunea Europeană și guvernul SUA doresc să-și dezvolte producția locală de vehicule electrice.

Între timp, Beijingul a încurajat expansiunea internațională pentru producătorii chinezi de vehicule electrice, în ultimul său impuls pentru industrie, care a fost susținută puternic de guvern prin măsuri precum subvenții.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
masina
china