VIDEO Hyundai anunță primele detalii despre noul model electric IONIQ 5

VIDEO Hyundai anunță primele detalii despre noul model electric IONIQ 5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 dec 2020

Hyundai va lansa în 2021 primul model al subbrandului Ionique, care va fi dedicat automobilelor electrice. Compania prezintă unele detalii laconice care anticipează trăsăturile noului automobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coreenii de la Hyundai vor marca apariția unui nou subbrand, odată cu lansarea lui Ioniq 5. Modelul va fi unul compact, dar va reprezenta o revoluție în segmentul vehiculelor electrice, cel puțin așa încearcă să transmită compania. Primele detalii anunțate sunt destul de zgârcite, fiind descrise într-un scurt videoclip: Extra Power for Life, care este echivalent cu o încărcare bidirecțională, spune compania, Extra Time for You, care face referire la viteza de încărcare a bateriei, și Extraordinary Experiences, care încearcă să transmită mesaje privind experiența oferită în habitaclu. Hyundai mai precizează că Ioniq 5 va fi construit pe platforma modulară E-GMP a grupului Hyundai.

Lansarea primului model electric al subbrandului Ioniq va avea loc în prima jumătate a anului 2021. Acesta va prelua elementele de design ale conceptului Hyundai 45 (foto), prezentat în urmă cu un an la Frankfurt.

ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia

Hyundai a anunțat deja anul acesta că pregătește pentru următorii ani trei lansări sub marca Ioniq. Primul va fi Ioniq 5, care va fi un crossover compact, urmat de Ioniq 6, un sedan de clasă medie, și de Ioniq 7, un SUV de dimensiuni mari. Lansarea acestora este programată pentru 2021, 2022 și, respectiv, 2024. Grupul Hyundai Kia și-a propus să vândă 1 milion de vehicule electrice în următorii 5 ani.

Numele Ioniq a fost introdus de Hyundai pe primul său model electric, oferit și cu motorizări cu hibrid și PHEV. Succesul acestui ai-a determinat pe șefii companiei să decidă utilizarea sa ca un brand separat.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai ioniq
ioniq 5
suv electric
masini electrice