VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor

VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Primăria Sectorului 1 a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public, inclusiv cele care blochează trotuarele și nu lasă 1 metru pentru pietoni, a anunțat primarul Clotilde Armand.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pentru recuperarea mașinii, proprietarii trebuie să plătească de la 425 lei dacă iau mașina în primele 24 de ore, apoi crește cu 25 lei pentru fiecare zi de depozitare, scrie Hotnews.ro.

FOTO Defecțiune la un tren de metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel CITEȘTE ȘI FOTO Defecțiune la un tren de metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel

Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se va face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se va ocupa ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

Ridicarea mașinilor se face în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public. Aceasta poate fi consultată aici.

Săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special marile bulevarde.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria sectorului 1
ridicare masini