VIDEO Mercedes-Benz a prezentat prototipul electric VISION EQXX, cu o autonomie de 1.000 de kilometri

VIDEO Mercedes-Benz a prezentat prototipul electric VISION EQXX, cu o autonomie de 1.000 de kilometri
scris 4 ian 2022

Mercedes-Benz a prezentat prototipul VISION EQXX, alimentat de baterii, despre care afirmă că va avea o autonomie de peste 1.000 de kilometri (km) per încărcare, transmite Reuters.

Grupul Daimler, care în curând va fi redenumit Mercedes-Benz, a anunțat în 2021 planuri de a investi peste 40 de miliarde de euro până în 2030 pentru a depăși Tesla pe piața de mașini integral electrice, care includ construirea a opt fabrici de baterii, scrie News.ro.

Record de tranzacții cu mașini second-hand în România CITEȘTE ȘI Record de tranzacții cu mașini second-hand în România

Din 2025, toate noile sale platforme de vehicule vor produce doar vehicule electrice, a spus acesta.

VISION EQXX, numit cel mai eficient Mercedes-Benz construit vreodată, va avea un consum de energie mai mic de 10 kilowați-oră (kWh) la 100 km, a spus Daimler.

Modelul S 60 al Tesla consumă în prezent 18,1 kWh pe aceeași distanță, arată datele de pe site-ul companiei americane.

”Mercedes-Benz VISION EQXX este modul în care ne imaginăm viitorul mașinilor electrice”, a spus CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Kaellenius.

Daimler va testa prototipul înainte de jumătatea anului pe diferite tipuri de teren, a declarat directorul pentru tehnologie  Markus Schaefer.

Unele componente ale prototipului vor fi disponibile în vehiculele Mercedes-Benz în termen de doi până la trei ani, a spus Schaefer.

Cu toate acestea, directorul tehnologic a refuzat să precizeze când va fi pregătită pentru piață bateria cu o autonomie de 1.000 km.

”Vom fi probabil primii care vor oferi pe piață o mașină cu o autonomie de 1.000 de km, cu o baterie atât de mică”, a spus Schaefer.

Momentul în care un astfel de vehicul va fi pus în vânzare este ”o decizie de piață”, care trebuie luată odată ce producătorul auto va stabili cât de mult se așteaptă clienții acest lucru și cât ar fi dispuși să plătească, a spus el.

Prototipul, construit în decurs de 18 luni, ”pune capăt anxietății referitoare la autonomie”, a spus Mercedes-Benz, referindu-se la unul dintre obstacolele cheie pentru care nu a existat o cerere mare pentru vehiculele electrice.

Acest lucru a necesitat dezvoltarea unui nou pachet de baterii, despre care compania spune că s-ar potrivi într-un vehicul compact și a cărui densitate de energie - care măsoară cât de multă putere pot păstra bateriile în comparație cu dimensiunea lor - este de aproape 400 de wați oră pe litru.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
vision eqxx