VIDEO Modelul electric Porsche Taycan a doborât recordul de viteză pe Nurburgring

VIDEO Modelul electric Porsche Taycan a doborât recordul de viteză pe Nurburgring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 aug 2022

Automobilele electrice au o mulțime de neajunsuri, recunoscute de producători și de public, însă printre calitățile cu care au depășit mașinile cu motoare termice încă de la bun început se numără cu siguranță performanțele dinamice.

Urmărește-ne și pe Google News

Puterile mult mai mari, disponibile de la turații mici, cuplul foarte mare, accesibil la cea mai mică apăsare de pedală, au ajutat Porsche Taycan, primul automobil electric al mărcii de mașini sport, să doboare recordul de viteză pe celebrul circuit din Germania, Nurburgring.

Grindeanu: E o rușine pentru România că prima autostradă care traversează Carpații începe să fie construită la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE CITEȘTE ȘI Grindeanu: E o rușine pentru România că prima autostradă care traversează Carpații începe să fie construită la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE

Un automobil Porsche Taycan turbo S, echipat cu un kit de performanță și cu sistemul Porsche Dynamic Chassis Control, a doborât recordul de viteză pentru vehicule electrice pe Nurburgring, cu un timp de numai 733 minute pe o tură de circuit. Mașina a fost pilotată de Lars Kem, pilot al mărcii în echipa de dezvoltare, și a fost echipată standard, de serie, având în plus doar scaunele de curse și cușca antirăsturnare. Performanța a fost înregistrată oficial, cu ajutorul unui notar, astfel că Porsche se poate lăuda cu timpul obținut fără a înregistra eventuale contestații. De asemenea, autenticitatea mașinii și faptul că este un model de serie au fost confirmate de reprezentanții TUV, echivalentul RAR din Germania.

Echipamentul suplimentar prezent pe Taycan, un kit de performanță pe care și-l pot cumpăra și clienții, cuprinde jante de 21 de inci cu design RS-Spyder, anvelope sport Pirelli P Zero Corsa, omologate pentru șosea, dar cu o compoziție specifică curselor auto, anvelope care sunt acum disponibile pentru modelul Taycan, plus o actualizare de software a Porsche 4D Chassis Control, care analizează și sincronizează toate sistemele de șasiu ale Taycan în timp real. Pilotul care a condus mașina pe circuit spune că, până acum, „doar mașinile super sport pursânge intrau în intervalul 7 minute și 33 de secunde”. El a utilizat la maxim noul kit de performanță, cu care a putut să crească viteza, mașina fiind „mai precisă și mai agilă la pornire”.

FOTO Mercedes-Benz a dat startul comenzilor pentru cel mai nou automobil electric, vârful de gamă al electricelor și, în același timp, primul SUV electric. De la ce preț pornește CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz a dat startul comenzilor pentru cel mai nou automobil electric, vârful de gamă al electricelor și, în același timp, primul SUV electric. De la ce preț pornește

Kit-ul de performanță este oferit de Porsche Tequipment, fiind disponibil pentru început numai în Germania și doar pentru modelul Taycan Turbo S, începând din anul 2023. Porsche Taycan Turbo S, cea mai performantă versiune a electricei produse de constructorul german (625 CP), a intrat în producție la sfârșitul lunii iulie 2022, dar kit-ul de performanță va fi disponibil de la sfârșitul anului. Cei de la Porsche spun că modificarea mașinii cu noul kit se va face după livrarea inițială, în atelierele Porsche din Zuffenhausen. Este inclus transportul spre și de la fabrică, aprobarea individuală a vehiculului și înmatricularea. Numai kit-ul de performanță are un preț de 13.377 de euro.

„Suntem încântați că recordul pe circuitul Nürburgring pentru mașini electrice este din nou în mâinile Porsche”, spune Kevin Giek, vicepreședinte Model Line Taycan. „Acest timp pe circuit arată nu doar cât de mult potențial se află în noul nostru kit de performanță, ci confirmă încă o dată genele mașinilor sport Taycan”.

Puterea maximă a lui Taycan Turbo S, de 460 kW (625 CP), poate crește cu sistemul Launch Control activat, o valoare maximă de 560 kW (761 CP) la plecare de pe loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche taycan
taycan gts
porsche electric
record viteza nurburgring