VIDEO Noua generație Renault Espace va fi un SUV cu șapte locuri

VIDEO Noua generație Renault Espace va fi un SUV cu șapte locuri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2023

Vechiul monovolum Espace, unul dintre cele mai populare monovolume de familie din Europa, în cei 40 de ani de existență, va deveni începând din acest an SUV, urmând tendințele pieței globale de automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a anunțat că va lansa în această primăvară un nou SUV, de mari dimensiuni, care va avea două configurații, de cinci și șapte locuri. SUV va utiliza denumirea Espace, ceea ce înseamnă transformarea definitivă a monovolumului, prezentat pentru prima dată în 1983, într-un vehicul sport-utility.

VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente CITEȘTE ȘI VIDEO Cum va fi semnalizată limita de înălțime pentru Pasajul Unirii. Soluția anunțată acum de autorități pentru a nu mai fi accidente

Deocamdată, constructorul nu a oferit prea multe detalii, dar a amintit că în luna noiembrie compania va celebra împlinirea a 40 de ani de la debutul public al primului Espace.

„Construit în jurul platformei CMF-CD a Alianței, noul Espace va găzdui până la 7 persoane într-o mașină destinată călătoriilor lungi”. Aceasta este, deocamdată prima informație dezvăluită de Renault, care a păstrat aproape inexplicabil de mult timp tăcere pe marginea unui model care urmează să fie lansat peste doar două luni.

Unde și când se preconizează concedierile de la Ford Europa. Peste 4.000 de angajați pot pleca acasă. Punct de cotitură CITEȘTE ȘI Unde și când se preconizează concedierile de la Ford Europa. Peste 4.000 de angajați pot pleca acasă. Punct de cotitură

Renault Espace va fi cel mai mare SUV din gama francezilor și va reprezenta, practic, versiunea mărită a modelului Austral, lansat în 2022. Inițial s-a vorbit despre utilizarea numelui Grand Austral, un nume care a fost abandonat în cele din urmă.

Primele informații referitoare la un SUV de clasă medie cu șapte locuri au apărut în urmă cu un an, însă la acel moment existau speculații privind discuțiile interne despre utilizarea sau nu a numelui Espace.

Cel care a susținut acest nume a fost Luca de Meo, un specialist în resuscitarea numelor nostalgice de automobile. Actualul CEO al Renault Group este cel care a decis utilizarea numelui Megane pe noul model electric lansată în urmă cu un an și tot el este cel care a decis ca noua generație a unui automobil electric de clasă B (ZOE) să fie R5, pentru a readuce în actualitate un automobil celebru al anilor 70.

După Megane, Espace și R5, se pregătește și Scenic, al cărui concept a fost prezentat în urmă cu un an și care va înlocui vechiul Koleos.

Platforma CMF-CD, dezvoltată de Renault, Nissan și Mitsubishi, a fost utilizată deja pe ultima generație Espace și se regăsește și pe cele mai noi generații ale SUV-urilor Nissan, Qashqai și X-Trail, ca și pe Mitsubishi Outlander. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault espace
renault suv
renault 7 locuri