VIDEO Prima TV: Căile Ferate Române, în pragul colapsului

VIDEO Prima TV: Căile Ferate Române, în pragul colapsului
scris 1 aug 2021

Trenul este cel mai sigur mijloc de transport din întreaga lume. Nu și în România. Problemele căilor ferate au explodat. Legătura spre mare a Capitalei este aproape paralizată după ce 2 trenuri de marfă au deraiat zilele precedente și au avariat grav infrastructura feroviară. Este însă doar vârful icebergului. Problemele de subfinanțare ale CFR-ului sunt cronice. România are o rețea de cale ferată egală cu cea a Austriei. Investițiile anuale ale statului român sunt însă de 10 ori mai mici.

Cinci vagoane ale unui marfar care circula pe ruta Constanța – Lehliu au deraiat miercuri. Cu o zi înainte, pe o altă linie care duce către litoral o altă garnitură a sărit de pe șine. În urma acestor incidente, circulația feroviară din estul țării a fost complet dată peste cap. Specialiștii spun că de vină ar fi starea precară a infrastructurii dar și vechimea vagoanelor, scrie Prima TV.

Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa

Din cauza stării precare a căilor ferate, viteza medie de deplasare a trenurilor de pasageri este de 40 de kilometri la oră. Doar anul trecut, CFR a introdus aproape 400 de restricții de viteză pe tronsoanele unde șinele erau puternic deteriorate și puneau în pericol viața celor care circulă cu trenul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
cfr