VIDEO Toyota Motor a prezentat versiuni cu emisii zero ale gamei sale de automobile sport din anii 1980

VIDEO Toyota Motor a prezentat versiuni cu emisii zero ale gamei sale de automobile sport din anii 1980
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2023

Într-o încercare de a arăta că mașinile pot fi nepoluante și în același timp atrăgătoare pentru cei care preferă modelele cu ardere internă, Toyota Motor a prezentat versiuni cu emisii zero ale gamei sale sport din anii 1980, care încă se mândrește cu o bază solidă de fani la nivel mondial, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La un eveniment din industrie pentru mașini personalizate organizat în Chiba, la est de Tokyo, la sfârșitul săptămânii trecute, producătorul auto japonez a dezvăluit două mașini din generația AE86, una modificată ca vehicul electric cu baterie și cealaltă ca model cu motor pe hidrogen, scrie News.ro.

Airbus s-a retras din grupul desemnat de guvernul SUA să analizeze siguranța aeronavelor Boeing CITEȘTE ȘI Airbus s-a retras din grupul desemnat de guvernul SUA să analizeze siguranța aeronavelor Boeing

Președintele Toyota, Akio Toyoda, a spus că remodelarea mașinilor existente trebuie să fie explorată ca o opțiune pentru a atinge obiectivul de emisii de carbon zero până în 2050.

În Japonia, doar una din aproximativ 20 de mașini aflate în circulație sunt noi, iar cele mai vechi sunt alimentate în principal, cel puțin parțial, cu benzină.

”Este important să lăsăm o opțiune pentru mașinile care sunt deja iubite sau deținute de cineva”, a declarat Toyoda, un iubitor de mașini și șofer de mașini de curse.

Relativ nou venită pe piața vehiculelor electrice de serie, Toyota intenționează să investească 70 de miliarde de dolari pentru a-și electrifica vehiculele și a produce mai multe baterii și își propune să vândă cel puțin 3,5 milioane de modele electrice cu baterii în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
masini