VIDEO Un nou accident produs de o Tesla în regim Autopilot, care a intrat într-un camion de pompieri

VIDEO Un nou accident produs de o Tesla în regim Autopilot, care a intrat într-un camion de pompieri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2018

Un nou accident rutier în care a fost implicat un automobil Tesla, condus în regim semi-autonom și care s-a izbit de un vehicul de pompieri, ar putea scădea și mai mult încrederea în constructorul american, aflat într-o situație delicată din punct de vedere financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

U.S. National Transportation Safety Board, autoritatea care răspunde de siguranța traficului pe șoselele americane. a anunțat că a inițiat o investigație privind cauzele unui accident produs în California,  în care au fost implicate două vehicule, un Tesla Model S și un camion de pompieri. Primele informații vorbesc despre faptul că Tesla circula în regim semi-autonom, mai exact cu toate sistemele de asistență activate. Regimul semiautonom permite ca vehiculul să circule singur pe șosea, dar șoferul trebuie să supravegehze mașina și să păstreze permanent controlul, în caz de pericol.

Absența însă a unor sisteme suficient verificate nu permite ieșirea din situații neprevăzute, cum este cazul apariției pe neașteptate a unui alt vehicul, de pe altă bandă sau din altă direcție (în cazul intersecțiilor).

Este al doilea accident în care este implicat un vehicul Tesla care rulează autonom, primul caz fiind soldat cu victime.

Departamentul pompierilor a postat un mesaj în social media în care spune că un vehicul aflat în misiune a fost lovit de o Tesla care rula cu circa 100 km/h. „Șoferul susține că mașina era în mod Autopilot. Este uimitor că nu au fost victime!”, scrie în mesajul pompierilor.

În cazul primului accident, NTSB a emis un comunicat anul trecut în care spunea că sistemul Autopilot de la Tesla are unele limitări care fac sistemul să nu fie sigur, în special din cauză că nu permite menținerea atenției șoferului, cu ajutorul unor sisteme de avertizare.

Jaguar Land Rover va reduce producția din Marea Britanie, din cauza cererii tot mai reduse de motoare diesel CITEȘTE ȘI Jaguar Land Rover va reduce producția din Marea Britanie, din cauza cererii tot mai reduse de motoare diesel

Specialiștii din industria auto sunt foarte preocupați de modul în care sistemele de conducere autonomă ar putea fi utilizate fără o mai bună integrare cu sistemelede comunicare car-2-car și car-2-X (comunicare cu infrastructura), astfel încât să fie evitate accidentele.

Reprezentanții Tesla nu au făcut deocamdată declarații pe marginea accidentului, însă trebuie reamintit că după primul accident, sistemele Autopilot ale mașinilor vândute de Tesla nu mai funcționează decât în anumite limite.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
autopilot
conducere autonoma
accident