Volkswagen taie puțin din elanul României: asigură că nu caută locații alternative la fabrica din Turcia

Volkswagen taie puțin din elanul României: asigură că nu caută locații alternative la fabrica din Turcia
scris 22 oct 2019

Reprezentanții VW Group au declarat că nu sunt preocupați în acest moment să găsească locații alternative pentru Turcia, în vederea construirii noii uzine VW/Skoda.

Șeful activităților de producție din VW Group, Adreas Tostmann, a explicat că amânarea deciziei finale în cazul uzinei din Turcia nu înseamnă că se află în căutarea de noi țări în care să fie construită uzina, potrivit Automotive News.  

„Urmărim evoluția evenimentelor. Planurile pentru Turcia sunt în mod curent în așteptare. Nu căutăm în mod activ locații alternative”, a spus Tostmann într-o conferință telefonică.

Contactat de Profit.ro, referitor la posibilitatea de a fi aleasă o altă țară pentru viitoarea uzină, Marc Langendorf, șeful de comunicare al VW Group, a precizat că „în prezent, am anunțat că am amânat decizia finală. Nu avem nimic de adăugat la această declarație”.

Volkswagen a amânat anunțul oficial privind investiția din Turcia pe fondul atacurilor duse de guvernul turc pe teritoriul Siriei, acțiune care a atras nemulțumirile comunității internaționale, inclusiv ale cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

FOTO Primele imagini cu viitoarea Skoda Octavia: o schiță oficială și o fotografie scăpată din greșeală CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu viitoarea Skoda Octavia: o schiță oficială și o fotografie scăpată din greșeală

În urma acestui anunț al VW, țările care s-au aflat în competiție cu Turcia, între care și România, au început să facă noi oferte celor de la VW.

Investiția Volkswagen s-ar putea ridica la circa 1 miliard de euro, la care se adaugă investiții suplimentare ale furnizorilor. Uzina ar genera câteva mii de locuri de muncă și ar conduce la o producție de 300.000 de automobile anual, Volkswagen Passat și Skoda Superb.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
turcia