VIDEO Volkswagen - Întâlnire istorică a cancelarului Scholz cu angajații. Când va fi lansat ID.Tiguan, un SUV electric care va aduce un nou design al mărcii

VIDEO Volkswagen - Întâlnire istorică a cancelarului Scholz cu angajații. Când va  fi lansat ID.Tiguan, un SUV electric care va aduce un nou design al mărcii
scris 21 feb 2023

Conducerea mărcii VW și cea a grupului din care face parte au decis ca în gama constructorului german să fie introdus un SUV electric care să compenseze absența modelului Trinity, amânat cu doi ani. Numele acestuia va fi ID,TIguan, pentru a evidenția faptul că este electric și că este înrudit cu SUV-ul compact actual.

Cu un design complet diferit, cu o platformă electrică nouă, ID.Tiguan va fi lansat de Volkswagen în 2026, pentru a completa oferta electrică a mărcii. De asemenea, este posibilă introducerea unui ID.Golf, însă acesta nu are încă o decizie finală.

Ce este însă important de știut despre SUV-ul ID. Tiguan, care a fost confirmat de reprezentanți ai companiei în timpul vizitei făcute de cancelarul Olaf Scholz în uzina din Wolfsburg, este că acesta va avea un design complet nou, primul realizat de noul designer al mărcii, Andreas Mindt, venit de la Bentley.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic

El are o misiune importantă, aceea de a face mașinile electrice ale VW mai atractive, cu un aspect diferit de actualele modele ID.3 – ID.7, dar care să nu semene nici cu actuala gamă de mașini cu motoare termice.

În mod practic, așa cum numele ID.Tiguan va face legătura între electricele ID și SUV-ul termic Tiguan, același lucru va fi realizat de designul noului model. Ar trebui să fie lansat în 2026, pentru a umple golul lăsat de modelul Trinity, care a fost amânat pentru cel puțin doi ani, din cauza întârzierilor de dezvoltare a software-ului, dar și din cauza deciziei radicale a nouluI CEO al VW Group, Oliver Blume, de respingere a designului anterior, unul de sedan.

El a cerut ca Trinity să fie tot un SUV și să aibă un design compelt schimbat față de cel aprobat de fosta conducere a companiei.

Platforma pe care va fi dezvoltat ID.Tiguan va fi MEB+, o nouă generație a actualei MEB, care va cunoaște îmbunătățiri radicale atât în privința echipamentelor, cât și în privința bateriei, cu autonomii mai mari și timp de încărcare scurtat, și totodată va face trecerea la platforma SSP, amânată și ea odată cu Trinity.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic

Mașina va fi produsă în cea mai mare uzină a companiei, cea din Wolfsburg, acolo unde este produs VW Golf, SUV-ul actul Tiguan, dar urmează să fie produs și ID.3.

Întâlnirea cancelarului Olaf Scholz cu angajații din uzina din Wolfsburg, în timpul căreia au fost confirmate informațiile, a fost una istorică, deoarece ultima vizită a unui cancelar a avut loc în 2007, iar numărul mare de persoane prezente, peste 10.000, a arătat cât de mare a fost interesul din partea angajaților.

Aceștia erau îngrijorați în primul rând de soarta uzinei, care a înregistrat scăderi uriașe de producție în ultimii doi ani, din cauza crizei de semiconductori, iar acum speră să primească noi modele pentru ca liniile să ajungă la capacitate maximă.

VIDEO SieuXeSaiGon

viewscnt
Afla mai multe despre
id.tiguan
vw tiguan
wolfsburg
trinity
vw electric