Virgin Australia vrea să devină prima linie aeriană din țară care permite prezența animalelor de companie în cabina de pasageri

Virgin Australia vrea să devină prima linie aeriană din țară care permite prezența animalelor de companie în cabina de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2024

Virgin Australia și-a anunțat intenția de a deveni prima companie aeriană din această țară care va opera zboruri în timpul cărora va fi permisă călătoria cu animale de companie în cabina de pasageri, transmite agenția Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit propunerii recent publicate, acest serviciu va fi limitat la pisici și câini de talie mică, pe anumite rute interne, arată Agerpres.

Toyota cumpără acțiunile Panasonic dintr-una din companiile de producție de baterii CITEȘTE ȘI Toyota cumpără acțiunile Panasonic dintr-una din companiile de producție de baterii

Animalele de companie vor trebui să stea în rândurile desemnate și nu vor avea voie să umble libere sau să fie ținute în brațe.

În plus, animalele vor trebui transportate în cuști de transport aprobate de Virgin Australia, sub scaunul din fața proprietarului, pe toată durata zborului.

„Aproape 70% dintre gospodăriile australiene au un animal de companie, așa că acest anunț este cu adevărat semnificativ pentru o mare parte din țară”, a declarat Jayne Hrdlicka, CEO al grupului Virgin Australia, în cadrul unei conferințe de presă organizată pe Aeroportul din Melbourne.

„Este, de asemenea, un lucru extraordinar pentru furnizorii de locuri de cazare pentru animale de companie, care vor beneficia în mod semnificativ de pe urma unei conectivități sporite și a ușurinței cu care călătorii pot zbura cu animalele lor de companie”, a precizat Hrdlicka.

Se preconizează că serviciul va fi lansat în termen de 12 luni.

VIDEO Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop pe centura Timișoara-Sud CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a adus peste 500 de muncitori pentru lucru non-stop pe centura Timișoara-Sud

Al doilea transportator ca mărime din Australia a indicat că va profita de această fereastră de 12 luni pentru a stabili reguli stricte, inclusiv măsuri pentru minimizarea impactului asupra pasagerilor cu alergii.

„Animalele transportate la bordul aeronavelor Virgin Australia vor trebui să rămână în cuștile de transport aprobate în orice moment în interiorul terminalului”, a declarat Lorie Argus, CEO al Aeroportului din Melbourne.

Un sondaj național realizat de Animal Medicines Australia a constatat că în 2022 existau aproape 29 de milioane de animale de companie în 6,9 milioane de gospodării australiene, mai mult decât populația umană din țară, estimată la acea dată la 25,8 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin australia
animale