Volkswagen a anunțat decizia de a produce succesorul electric al celebrului microbuz Bulli

Volkswagen a anunțat decizia de a produce succesorul electric al celebrului microbuz Bulli
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 aug 2017

Volkswagen a decis să demareze dezvoltarea unui microbuz electric, bazat pe conceptul I.D. Buzz, prezentat în mai multe variante în ultimii ani. Prezent la evenimentul Concours d’Ellegance din Pebble Beach, California, I.D. Buzz a beneficiat de o atenție sporită din partea publicului, iar reprezentanții companiei au anunțat că decizia de intrare în producție a fost luată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul mărcii VW, Herbert Diess, a declarat că modelul are ca dată de lansare 2022, fiind unul dintre modelele cheie pentru programul de electrificare a mărcii Volkswagen. Locul anunțului nu a fost ales întâmplător, potrivit reprezentanților VW, și asta pentru că celebrul model istoric Type 2, denumit și Bulli, cunoscut în SUA sub numele de The Microbus, a fost extrem de iubit de americani și a reprezentat un stil de viață pentru generații întregi. După prezentare conceptului I.D. Buzz la Geneva și la Detroit, compania a primit numeroase scrisori și emaluri care cereau imperios „Vă rugăm, construiți acest model!”.

Microbuzul ID Buzz va avea trăsăturile care l-au consacrat pe înaintașul său, un spațiu util mare, datorat faptului că bateriile vor fi amplasate sub podea, dimensiuni compacte, care vor permite o manevrabilitate bună în oraș, dar un confort ridicat, grație ampatamentului mare și consolelor scurte. Va avea versiuni pentru transport marfă, dar și pentru pasageri, iar tehnologia de la bord va atinge nivelul 3 de autonomie.

Lungimea conceptului, care va fi destul de apropiată de cea a versiunii de serie, este de 4,92 metri, cu o lățime de 1,97 metri și o înălțâime de 1,96 metri. Mașina va fi construită pe o platformă total nouă, destinată vehiculelor electrice ale grupului.

Volkswagen Group și-a propusă să lanseze 30 de mașini complet electrice până în 2025, printre modelele anunțate numărându-se și un model compact de la VW, bazat pe conceptul ID, un SUV bazat pe ID Crozz, dar și două SUV-uri de la Audi.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
id buzz
bulli
transporter