Volkswagen a anunțat prețurile pentru ID.4, mult mai mici decât Tesla Model Y

Volkswagen a anunțat prețurile pentru ID.4, mult mai mici decât Tesla Model Y
scris 25 sep 2020

Volkswagen a anunțat prețurile și a deschis comenzile pentru cel de-al doilea model electric al său, ID.4, la o zi după premiera mondială a acestui model. Prețurile sunt mult sub nivelul Tesla Model Y, principalul său competitor.

Volkswagen atacă direct piața SUV-urilor electrice, una pe care Tesla a făcut legea până acum, cu două modele diferite, Model X și Model Y, dar pe care mai multe mărci europene și-au lansat propriile modele în ultimii doi ani. Al doilea model electric al VW, ID.4, lansat cu o zi în urmă, poate fi comandat deja, fiind anunțate și prețurile, după ce producția sa începuse în urmă cu aproximativ o lună.

Cel mai mic preț pentru noul ID.4 va fi sub 50.000 de euro, o diferență substanțială față de rivalul Model Y de la Tesla, în condițiile în care ID.4 vine și cu o autonomie mai mare, respectiv până la 520 km. Singura observație ține de faptul că prețul anunțat de VW este pentru ediția de lansare, 1st Edition, similară cu cea pe care a avut-o și ID.3. Volumul de producție al acestei ediții va fi de 27.000 de unități.

CEO-ul VW, Ralf Brandstatter a declarat că estimează vânzări de jumătate de milion de mașini în următorii 5 ani, pentru acest model. „ID4 va avea un rol central fiind primul SUV electric și noul model global al VW”. El a mai spus că livrările acestui model vor începe până la sfârșitul anului.

FOTO Imagini spectaculoase cu noile Sandero și Logan, cu un mesaj puternic de la designerul Laurens van den Acker: „Aceste mașini nu pot fi artă?” CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu noile Sandero și Logan, cu un mesaj puternic de la designerul Laurens van den Acker: „Aceste mașini nu pot fi artă?”

În competiția cu Tesla, Volkswagen a mizat pe cele două atuuri foarte importante în acest moment pentru piața de vehicule electrice: autonomia, care este cu circa 20 – 30 km peste cea a Model Y, și prețul. În schimb, ID.4 are specificații dinamice mai slabe decât modelul Tesla, în ce privește accelerația și viteza maximă.

Clienții vor avea la dispoziție și o versiune mai scumpă ID:4 1ST Max, la un preț de 59.900 euro, mai bine echipată. Pe lângă aceste două versiuni ale ediției de lansare, VW a anunțat că va avea alte versiuni și mai ieftine: ID.4 Pro Performance va putea fi comandat în Germania la 44.450 euro, iar versiunea cea mai ieftină, care va fi disponibilă abia în 2021, ID.4 Pure, va costa doar 37.000 de euro, și va fi echipată cu o baterie cu autonomie de 340 km.

La aceste prețuri se vor aplica subvențiile și reducerile specifice pentru fiecare țară. În România, prin intermediul Programului Rabla Plus, reducerea poate ajunge până la aproape 10.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
lansare id.4
masini electrice
preturi id.4