VIDEO Ford produce la Craiova Puma ST, primul SUV Ford Performance din Europa

VIDEO Ford produce la Craiova Puma ST, primul SUV Ford Performance din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2020

Primul SUV Ford Performance fabricat în Europa - Puma ST - a intrat pe linia de producție la uzina de la Craiova, a anunțat constructorul auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Puma ST este prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD), arcuri cu distribuție vectorială și oferă posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport și, pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance, modul Eco, oferind astfel șoferilor opțiuni pentru numeroase scenarii de conducere.

FOTO & VIDEO VW a lansat oficial al doilea vehicul electric al familiei ID CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO VW a lansat oficial al doilea vehicul electric al familiei ID

Conform fișei tehnice a SUV-ului, acesta dezvoltă 200 CP, o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, fiind totodată prevăzut cu șasiu personalizat: o bară de torsiune cu 40% mai rigidă decât cea de pe Fiesta ST, ceea ce determină un centru de greutate mai ridicat, cu arcuri de distribuție vectorială, accentuând caracterul sportiv al mașinii

De asemenea, mașina include jantele Mean Green din aliaj de 19 inci și scaunele Recaro, alături de inovatorul Ford MegaBox, care asigură cel mai bun spațiu de încărcare din segment și de Local Hazard Information.

Pentru a marca debutul public al Puma ST, echipa Ford a filmat mașina pe Transfăgărășan.

Producția modelului Puma a demarat la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport și motorului de 1.0 litri EcoBoost. Ford a anunțat că, din 2008, de la venirea sa în România și până în prezent, a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova în cadrul căreia lucrează în jur de 6.300 de angajați.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. În Europa, Ford produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 45.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 58.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate.

viewscnt
Afla mai multe despre
suv ford performance
craiova