Volkswagen a oferit 830 milioane euro pentru a pune capăt unui proces colectiv cu clienții germani

Volkswagen a oferit 830 milioane euro pentru a pune capăt unui proces colectiv cu clienții germani
scris 14 feb 2020

Constructorul auto german Volkswagen a informat vineri că a propus suma de 830 milioane euro pentru a pune capăt unei acțiuni colective în justiție, demarată de clienții germani care vor să obțină despăgubiri în urma scandalului Dieselgate, transmite DPA.

Un număr de peste 400.000 de cetățeni germani care dețin automobile Volkswagen, reprezentanți de asociația consumatorilor VZBV, încearcă să obțină despăgubiri de la producătorul auto pentru scăderea valorii automobilelor lor, după ce a ieșit la iveală că vehiculele lor sunt mai poluante decât se lăuda VW, scrie Agerpres.

În pofida ofertei făcute de Volkswagen nu s-a ajuns la un acord din cauza "revendicărilor exagerate" cu privire la onorariile avocaților care reprezintă asociația consumatorilor VZBV, care a demarat ceea ce constituie prima acțiune colectivă în justiție demarată vreodată în Germania, a precizat un purtător de cuvânt de la Volkswagen.

Atenție - Prețul benzinei scade sub 5 lei/l în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale CITEȘTE ȘI Atenție - Prețul benzinei scade sub 5 lei/l în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale

"Volkswagen și VZBV au ajuns la un acord cu privire la o soluționare amiabilă în valoare de aproape 830 milioane de euro. Această soluție corectă pentru clienți a eșuat numai pentru că avocații VZBV au insistat pentru o plată de 50 milioane euro pentru munca lor în ajungerea la această înțelegere", a informat Volkswagen într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
dieselgate