Volkswagen începe livrările pentru al doilea model electric din familia ID

Volkswagen începe livrările pentru al doilea model electric din familia ID
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 feb 2021

Primele serii de automobile VW ID.4 sunt îmbarcate și expediate către clienți din întreaga lume, fiind repetat astfel scenariul primei lansări electrice, a modelului ID.3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen a început să expedieze primele exemplare ale modelului ID.4, cele din ediția specială, 1ST Edition. Compania a demarat deja prevânzări pentru modelul de serie normală, care vor începe să fie și ele expediate în martie, către Europa și China, iar de la jumătatea anului către SUA.

VW ID.4 este un SUV de clasă compactă, dezvoltat pe platforma MEB a grupului, aceeași pe care a fost creat și ID.3. Acesta din urmă s-a dovedit deja un veritabil succes de piață, devenind al doilea cel mai vândut automobil din Europa, depășind în decembrie modele populare, cu motoare pe combustie, ale mărcilor concurente. Volkswagen și-a propus să producă 1,5 milioane de automobile electrice în doar 5 ani, iar ID.4 este pasul următor al acestui plan.

„ID.4 joacă un rol important. Cu acest model, Volkswagen își extinde gama pentru a include un vehicul electric în cel mai mare segment, în creștere, al SUV-urilor compacte. Lansarea pe piață a modelului global este astfel o bornă strategică importantă pentru marcă”, a declarat Ralf Brandstatter, CEO al mărcii VW. Anul trecut, VW și-a triplat livrările de vehicule complet electrice și a devenit lider pe acest segment, pe mai multe piețe ale lumii.

Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța CITEȘTE ȘI Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța

„Sperăm să livrăm peste 100.000 de ID.4 către clienți, doar în acest an”, a declarat Klaus Zellmer, director pentru vânzări al mărcii VW. „Am primit deha 17.000 de comenzi pentru acest model”.

După cum precizează constructorul, două treimi din volumul planificat vor merge către clienții din Europa, restul către China și SUA. Pe piața din China vor exista două versiuni, ID.4 CROZZ și ID.4 X, cele două fiind fabricate în două uzine diferite, cu doi parteneri diferiți.

Șeful VW a confirmat că modelul va fi produs pentru început atât în Europa, cât și în China, ulterior fiind planificată o linie de producție și în SUA, în uzina grupului din Chattanooga.

Cea mai cumpărată versiune a noului SUV electric este Pure Performance, cu un pachet preconfigurat, care are un preț de 38.450 euro, pe piața din Germania, unde clienții pot aplica pentru o subvenție de 9.000 de euro. Mașina vine cu două versiuni de baterie, de 52 kWh, 348 km autonomie, și 77 kWh, cu 522 km autonomie. De asemenea, sunt disponibile două niveluri de performanță, de 170 CP și 204 CP. Ulterior, o versiune sportivă, GTX, va fi lansată pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
id.4
id.3
preturi id.4
vw livrare suv electric