Primul salon auto confirmat în 2021, IAA Munchen, va avea ediții fizice și digitale

Primul salon auto confirmat în 2021, IAA Munchen, va avea ediții fizice și digitale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 feb 2021

Salonul auto IAA din Germania, care s-a desfășurat până în 2019 la Frankfurt, a fost mutat în Munchen, iar edițiile viitoare ale sale vor avea ediții digitale și reale, simultan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul salon auto care confirmă reluarea edițiilor fizice este IAA Munchen, fostul salon auto din Frankfurt, organizat de asociația industriei auto din Germania. După ultima ediție, desfășurată în 2019, asociația a decis să caute un nou oraș pentru desfășurarea evenimentului, care își pierduse semnificativ din impact.

Ulterior, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, VDA a încercat să caute soluții pentru transformarea salonului într-un eveniment digital. Organizatorii au desfășurat în urmă cu un an un concurs între orașele care și-au exprimat intenția a de găzdui evenimentul, concursul fiind câștigat de Munchen, oraș în care își are sediul companiei BMW.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

De asemenea, în landul Bavaria desfășoară activități importante atât grupul Volkswagen (prin marca Audi), cât și Mercedes-Benz. Toate cele trei au confirmat participarea la noua ediție, din 2021, care se va desfășura între 7 și 12 septembrie. Alte mărci au confirmat participarea, printre care Ford, care are activități în Germania, precum și Hyundai și unele mărci chineze. De asemenea, furnizori de componente, precum Bosch, Continental și Faurecia, au anunțat și ei că vor participa la salon.

Noutatea ediției din acest an va consta în desfășurarea unei ediții digitale a salonului, care va completa prezența fixzică a expozanților cu automobile. „Plănuim un eveniment hibird – parțial digital, parțial fizic cu un concept corespunzător de igienă”, a declarat Tobias Groeber, reprezentant al Messe Munchen, care operează salonul expozițional în care va avea loc IAA.

INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România

Segmentul digital va suplimenta expunerea salonului în fața publicului și îl va face mai atractiv atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori. Constructorii auto vor putea construi mesajele pentru public pe toate canalele disponibile, fizice și digitale.

În ultimele 12 luni, toate saloanele auto de pe glob au fost anulate, din cauza pandemiei, însă existența lor a fost pusă sub semnul îndoielii încă dinainte de pandemie, din cauza costurilor mult prea mari pe care o participare la un astfel de salon o implică, în timp ce impactul asupra publicului a scăzut semnificativ, ca urmare a extinderii masive a canalelor de comunicare digitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
salon auto frankfurt
salon auto munchen
iaa munchen