Volkswagen, nevoită să oprească producția de mașini electrice din Germania, din cauza războiului

Volkswagen, nevoită să oprească producția de mașini electrice din Germania, din cauza războiului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2022

Cel mai mare constructori european de automobile, VW Group, a oprit producția de vehicule electrice din Germania, deoarece nu mai are cabluri electrice pentru a echipa aceste mașini. Cablurile erau produse în Ucraina, care este în prezent în plin război cu Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două uzine din Germania ale grupului Volkswagen vor fi oprite în această săptămână, deoarece un furnizor cu unitate de producție în Ucraina nu mai poate expedia componentele sale. Vor fi astfel afectate mărcile VW, Audi și Cupra, toate electrice, care sunt asamblate în uzinele din Zwickau și Dresda, care au programată oprirea marți și, respectiv, miercuri. Informația a fost confirmată pentru Automotive News de VW. Mai multe componente folosite de VW la mașinile electrice sunt produse în Ucraina, însă cablurile electrice, care ajung până la câțiva kilometri într-o mașină modernă, sunt pe primul loc.

Automobilele afectate de această oprire sunt VW ID3, VW ID4, VW ID5, Audi Q4 e-tron și Cupra Born. Numai în Zwickau, VW produce circa 1200 de vehicule pe zi, ceea ce înseamnă că pierderea se va ridica la câteva mii de automobile, doar în această săptămână.

Dacia Sandero a dominat piața auto din Europa, în ianuarie. Ford Puma și Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a dominat piața auto din Europa, în ianuarie. Ford Puma și Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor

Șeful VW Group, Herbert Diess, a constituit un task force care are ca misiune să identifice soluțiile pe care compania le are în urma implicațiilor războiului din Ucraina. VW are afaceri importante în Rusia, unde marca Skoda a devenit lider de proiect și a preluat conducerea operațiunilor în cele două uzine din Rusia, una proprie și una cu contract de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw productie oprita
masini electrice vw
cabluri electrice ucraina