Volkswagen nu și-a certificat decât jumătate din modele, pe noile teste WLTP

Volkswagen nu și-a certificat decât jumătate din modele, pe noile teste WLTP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 sep 2018

Volkswagen nu a reușit să certifice decât jumătate din modelele sale, înainte de intrarea în vigoare a standardelor WLTP pentru testele de emisii, potrivit declarațiilro făcute de reprezentanții companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a reușit să finalizeze certificarea conformă cu testele WLTP pentru numai 7 din cele 14 modele principale ale mărcii.

„Noile teste sunt mai dificile și iau de două sau trei ori mai mult timp față de cele din trecut. Chiar și modelele în ediții limitate au nevoie să fie testate separat”, a declarat Thomas Zahn, șeful de marketing și vânzări al VW, citat de Automotive News.

Unul dintre modelele cele mai importante ale mărcii VW, Golf, se numără printre cele care nu au încheiat încă procedura de testare pe noile standarde WLTP. Zahn a declarat că se așteaptă ca Golf să finalizeze toate testele la sfârșitul lunii septembrie.

PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP CITEȘTE ȘI PSA Grup a certificat toate modelele mărcilor sale conform testelor WLTP

Din acest motiv, livrările  companiei vor încetini în perioada în care încă se mai fac teste, urmând să fie accelerate în ultimele două luni ale anului. Șeful vânzărilor este de părere că ultima lună din an va aduce un volum foarte mare de livrări.

Mai mulți constructori de automobile se află în această poziție, cu testele WLTP în plină desfășurare, în ciuda faptului că omologările modelelor cu noile proceduri intră în vigoare la 1 septembrie.

Unul dintre constructorii care au finalizat testele este PSA, care a anunțat că toate mărcile sale, Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall, au certificările complete pentru toată gama de modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
wltp
certificare modele
omologare automobile