VIDEO Lada va înlocui, după 40 de ani, celebra Niva cu un model bazat pe Duster. Marca rusă părăsește UE

VIDEO Lada va înlocui, după 40 de ani, celebra Niva cu un model bazat pe Duster. Marca rusă părăsește UE
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 aug 2018

Celebra marcă Lada, care acum este deținută de Renault Group, a prezentat la Moscova un concept-car care anticipează viitorul înlocuitor al celebrei Niva. În același timp, șefii Renault au anunțat că Lada nu va mai vinde, deocamdată, mașini în UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Renumitul model Lada Niva, care s-a bucurat de o popularitate crescută și în România, ar putea avea în sfârșit un înlocuitor, unul mai modern, mai sigur și cu un aspect mai potrivit cu pretențiile rușilor din generația tânără. Marca Lada a prezentat la Salonul Auto din Moscova, acolo unde a fost expus și Renault Arkana, construit pe platforma lui Duster, un concept ce intenționează să fie punctul de plecare pentru o nouă generație Niva, cunoscută și sub numele de Lada 4x4. Modelul lansat în urmă cu aproape 40 de ani se află în că în portofoliul mărcii și a fost relansat inclusiv în Europa, la prețuri de circa 11.000 de euro.

Din păcate, introducerea noilor standarde de testare WLTP face imposibilă vânzarea acestui model, ca și a celorlalte de altfel, pe piețele din UE. Pentru moment, reprezentanții Renault au declarat că niciun model Lada nu va mai fi vândut în Uniunea Europeană, iar, pe viitor, riscul de canibalizare a mărcii Dacia ar putea opri complet exporturile din Rusia către Europa de vest.

VIDEO & FOTO Noul SUV Arkana, dezvoltat pe platforma Dacia Duster, a fost prezentat la Moscova CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul SUV Arkana, dezvoltat pe platforma Dacia Duster, a fost prezentat la Moscova

Pentru piața din Rusia, una care are volume suficiente pentru a jsutifica investițiile Renault, se pregătește însă o nouă generație Lada Niva, care ar putea să atragă și mai mulți cumprători tineri către marca tradițională a rușilor. Conceptul prezentat la Moscova are trăsăturile specifice unui show-car, dar o bună parte din aspect și proporții vor fi regăsite la versiunea de serie, după cum au declarat oficialii Renault.

Dimensiunile vor fi mai mari, caroseria va avea patru uși, iar platforma utilizată ar putea să fie aceași B0/B0+ modificată, care este astăzi regăsită pe Renault Duster, Nissan Terrano, Renault Kaptur, dar și noul Renault Arkana.

viewscnt
Afla mai multe despre
lada
niva
4x4
dacia
duster
renault
arkana