Volkswagen va desființa până la 4.000 de locuri de muncă, prin pensionări anticipate

Volkswagen va desființa până la 4.000 de locuri de muncă, prin pensionări anticipate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Producătorul auto Volkswagen intenționează să desființeze până la 4.000 de locuri de muncă în Germania oferind angajaților mai în vârstă programe de pensionare anticipată sau parțială, care ar putea costa grupul mai multe sute de milioane de euro, au declarat duminică surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkwagen a anunțat într-un comunicat că a convenit un plan cu comitetul de întreprindere pentru a oferi pensionarea parțială celor născuți în 1964, oferind în același timp pensionarea anticipată celor născuți între 1956 și 1960, scrie News.ro.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Volkswagen a declarat că se așteaptă ca până la 900 de muncitori să opteze pentru pensionare anticipată, în timp ce un număr mic, dar de ordinul miilor, vor putea alege pensionarea parțială, fără a da o cifră precisă.

Două surse ale companiei au declarat pentru Reuters că vor fi tăiate 3.000-4.000 de poziții prin intermediul programului care urmează să fie implementat la cele șase fabrici germane ale brandului VW, care are aproximativ 120.000 de angajați.

Ziarul Handelsblatt, care a scris mai devreme despre acest plan, a afirmat că VW va reduce până la 5.000 de locuri de muncă.

Volkswagen a refuzat să comenteze costul programului, care va depinde de câți angajați acceptă oferta.

O sursă a estimat costul la aproape 500 de milioane de euro.

Cum ajung Universitǎțile sǎ încaseze bani frumoși de la companiile private CITEȘTE ȘI Cum ajung Universitǎțile sǎ încaseze bani frumoși de la companiile private

În condițiile în care producătorul auto german cu o istorie de 83 de ani încearcă să devină mai mult o companie de tehnologie după modelul Tesla, Volkswagen a anunțat că majorează bugetul pentru instruirea personalului cu 40 de milioane de euro, la 200 de milioane.

Volkswagen a mai afirmat că prelungește și o mpsură de blocare a angajărilor până la sfârșitul anului 2021. Măsura ar fi trebuit să fie în vigoare doar până în primul trimestru.

Angajările externe vor fi făcute numai în domenii precum mașinile electrice, digitalizarea și dezvoltarea bateriilor.

Grupul Volkswagen a declarat în ianuarie că va reduce costurile generale cu 5% și costurile de achiziție cu 7%, în următorii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
locuri de munca
pensionări anticipate