Volvo extinde sistemele de infotainment cu Android pe majoritatea modelelor sale

Volvo extinde sistemele de infotainment cu Android pe majoritatea modelelor sale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2021

Volvo Cars a extins parteneriatul cu Google, pe baza căruia vehiculele produse sunt echipate cu sisteme de infotainment bazate pe Android. Mai multe modele vor primi aceste sisteme, începând din acest moment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SUV-urile Volvo XC60, precum și sedanul S90, cu versiunile wagon V90 și V90 Cross Country, vor fi echipate de acum înainte cu sisteme pe Android, după cum anunță compania suedeză. Sistemele sunt dezvoltate împreună cu Google, fiind caracterizate „de o interfață prietenoasă și o conectivitate fără egal”.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Volco Cars este prima companie care integrează la bordul mașinilor sale un sistem de infotainment Android, în cadrul unui parteneriat cu Google, care utilizează toate aplicațiile gigantului IT și serviciile oferite de sistemul de operare. Primul automobil care a oferit acest sistem a fost modelul complet electric XC40 Recharge.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Marca suedeză introduce, odată cu noile sisteme Android, și pachetul Digital Services, disponibil pentru toate modelele care au acest sistem integrat. Companiile auto investesc tot mai mult în acest tip de servicii, deoarece reprezintă o nouă oportunitate de venituri, la bordul mașinilor, prin intermediul aplicațiilor și serviciilor de upgrade.

ULTIMA ORĂ Prețurile pentru Dacia Spring Electric, împreună cu lista de dotări pentru versiunile de echipare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețurile pentru Dacia Spring Electric, împreună cu lista de dotări pentru versiunile de echipare

Printre beneficiile pe care le oferă sistemul Android utilizatorilor mașinilor Volo se numără și Google Assistant, navigația Google Maps, precum și magazinul de aplicații Google Play.

Volvo mai anunță și actualizarea automobilelor sale cu cea mai nouă generație a sistemului de asistență de siguranță ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), bazat pe senzori și radare care permit, printre altele, frânarea de urgență la iminența unui impact.

Noutățile companiei suedeze deținute de chinezii de la Geely vin la scurt timp după ce au anunțat că intenționează să elimine complet motoarele cu combustie, până în 2030 și, de asemenea, trec la sistemul de vânzări online. Noul model electric C40, prezentat de companie luna aceasta, va fi disponibil exclusiv prin magazinele online ale mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
android
parteneriat google volvo
google asisstant
google play
xc 40
xc 60