Porsche Engineering Romania pregătește noi angajări în acest an și vrea să readucă programatorii la birou

Porsche Engineering Romania pregătește noi angajări în acest an și vrea să readucă programatorii la birou
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mar 2021

Compania Porsche Engineering, subsidiară a constructorului de automobile sport, vrea să-și crească numărul de angajați din România în 2021, în pofida contextului creat de pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu angajări în 2020, făcute în special prin interviuri online, și cu o țintă de 280 de angajați pentru 2021, Porsche Engineering România, companie care furnizează servicii de inginerie auto, în special destinate constructorului de automobile Porsche AG, susține că regimul de lucru de acasă este principala explicație a succesului din ultimul an. Cei de la Porsche Engineering speră ca la finalul acestui an să readucă în birouri majoritatea angajaților.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„Am răspuns imediat la noua situație acum un an, în martie 2020, când am luat toate măsurile necesare pentru a permite angajaților noștri să lucreze de acasă”, spune Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România. „Aceasta a implicat investiții în tehnologie și instruire pentru adaptarea la regimul de lucru de acasă pentru toți angajații noștri”

Compania a implementat, de asemenea, un set complex de măsuri pentru îndeplinirea cerințelor de distanțare socială și de igienizare la sediul său din Cluj, pentru angajații care au fost nevoiți să meargă la birou. Măsurile au inclus: bariere de plexiglas, prezență limitată a personalului în birou, spații de birouri marcate pentru a asigura o distanță de siguranță, dezinfectanți, măști și termometre medicale.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

„Unul dintre avantajele-cheie ale echipei noastre tinere și cu specializare în tehnologie este că era deja obișnuită să lucreze offline și online”, mai spune Marius Mihailovici. „Experiențele noastre anterioare de interacțiune online cu alte birouri Porsche Engineering din întreaga lume ne-au ajutat foarte mult în tranziție.”

Porsche a anunțat oficial creșterea participației la Rimac Automobili, fără să implice pentru moment marca Bugatti CITEȘTE ȘI Porsche a anunțat oficial creșterea participației la Rimac Automobili, fără să implice pentru moment marca Bugatti

Compania germană de inginerie speră să poată primi tot mai mulți angajați înapoi la birou, „în jurul celui de-al doilea trimestru al anului 2021”.

În plină pandemie, Porsche Engineering România a făcut angajări în 2020, procesul de recrutare și integrare fiind realizat în întregime online. Până la finalul acestui an, obiectivul este acela de a ajunge la 280 de angajați, necesari pentru „numeroasele proiecte” pe care le are. Majoritatea noilor angajați sunt programatori, ingineri specialiști, cu experiență în dezvoltarea de software.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Reprezentanții companiei spun că cererea tot mai mare pentru serviciile sale (testarea virtuală, dezvoltarea de software și funcții și conducerea automată) este susținută de impactul tot mai mare al vehiculelor electrice și al tehnologiilor avansate, de exemplu inteligența artificială.

Porsche Engineering Romania are sediul în Cluj-Napoca și este deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH, făcând parte din rețeaua globală a Porsche Engineering, cu sedii în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toată Germania), Praga, Ostrava (ambele Republica Cehă), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia).

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche engineering romania
programatori
porsche ag
porsche