Volvo va lansa prima mașină electrică în 2019

Volvo va lansa prima mașină electrică în 2019
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 oct 2015

Volvo a anunțat astăzi că toate modelele noi pe care le va lansa vor avea și o versiune hibrid plug-in (cu baterii reîncărcabile la o sursă externă de energie electrică), iar în 2019 compania va produce primul model integral electric, potrivit Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Credem că a venit timp ca mașinile electrice să înceteze să mai fie o tehnologie de nișă. Suntem încrezători că, în doi ani de la lansare, 10% din vânzările Volvo vor fi reprezentate de mașini electrice“, a spus Hakan Samuelsson, directorul general al Volvo.

Mai multe detalii despre modelul electric care va fi lansat în 2019 vor fi anunțate luna viitoare, potrivit reprezentanților companiei.

Anunțul făcut de Volvo vine după ce competitorul său, grupul german Volkswagen, a recunoscut luna trecută că a echipat milioane de mașini diesel cu un soft care induce în eroare testele de mediu, ceea ce a afectat popularitatea modelelor diesel.

Oferta Volvo în categoria vehiculelor hibrid plug-in este limitată momentan la două versiuni ale modelului V60 în Europa și modelul S60L în China, această categorie reprezentând 1,5-2% din vânzările la nivel global.

Compania a anunțat că va lansa versiuni hibrid ale modelelor din seriile 60 și 90, proces care a început deja cu noul model de SUV XC90.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
hibrid
electrica