VW începe „negocieri concrete” cu locațiile rămase în cursă, pentru fabrica Skoda din Europa de Est. România mai are o șansă

VW începe „negocieri concrete” cu locațiile rămase în cursă, pentru fabrica Skoda din Europa de Est. România mai are o șansă
scris 15 mai 2019

Volkswagen va începe negocierile concrete pentru construcția unei uzine mult-brand, în „potențialele locații rămase”. Grupul VW a căutat în ultimele luni locuri potrivite pentru o uzină care să fie coordonată de Skoda, dar care să producă modele ale mărcilor din grup. Printe țările țintite s-a aflat și România, dar nu se știe exact dacă țara noastră se mai află pe lista scurtă.

Volkswagen Group a anunțat că board-ul de supervizori și Consiliul de Amdinistrație au decis să pornească negocieri concrete cu loacțiile alese până acum pentru construirea unei fabrici multi-brand. Compania nu a oferit detalii despre aceste potențiale locații, însă până acum s-au vehiculat, pentru lista scurtă, Turcia, Serbia, Bulgaria, Macedonia și chiar Ungaria. România s-a aflat, potrivit unor informații neoficiale, pe lista VW, dar nu se știe dacă în acest moment mai există vreo șansă pentru a participa la aceste negocieri.

Anunțul VW a cuprins informații și despre o viitoare uzină de baterii, ce va fi cosntruită în Europa, în parteneriat. Planurile vizează construcția acestei uzine în landul în care se află și sediul companiei, Saxonia Inferioară. Totodată, Consiliul de Supervizori a cerut Consiliului de Administrație să caute soluții industriale pentru MAN Energy Solutions și RENK AG. Nu în ultimul rând, s-a decis pregătirea unui IPO pentru TRATON SE, înainte de vaacnța de vară.

„Am aprobat decizii strategice importante pentru Volkswagen Group, la ședința de astăzi a Consiliului de Supervizori. Ca parte a ofensivei ample de electrificare, plănuim să securizăm capacitățile noastre de baterii printr-un parteneeriat strategic. În același timp, vrem să extindem capacitățile de producție în Europa, pentru a susține planurile de creștere”, a declarat Hans Dieter Potsch, președinte al Consiliului de Supervizori.

Sindicatele, prin președintele acestora, Bernd Osterloh, au anunțat că susțin deciziile luate de șefii VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
fabrica vw europa de est
vw fabrica de baterii
volkswagen uzina skoda romania