Wizz Air angajează în România 100 de însoțitori de zbor și prezintă salariile.19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică. ”O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord."

Wizz Air angajează în România 100 de însoțitori de zbor și prezintă salariile.19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică. ”O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord."
scris 12 iul 2022

Wizz Air angajează în România 100 de însoțitori de zbor și face recrutări în orașele București, Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara, a anunțat Andras Rado, Senior Cabin Crew Recuitment Manager. 19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică, la nivel internațional.

Cuantumul salariilor brute oferite oscilând între 4.506 lei și aproape 4.900 de lei pe lună, în funcție de poziția ocupată, la care se adaugă o serie de bonusuri.

”Facem recrutări în România și vom angaja 100 de persoane, cabin crew, anul acesta. Noi, la Wizz Air, recrutăm continuu personal”, a spus Andras Rado, Senior Cabin Crew Recuitment Manager, arată news.ro.

 The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne CITEȘTE ȘI The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne

Între condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia sunt: să vorbească limba engleză, să aibă cel puțin Bacalaureatul, să poată ajunge la o înălțime de 210 cm cu mâna ridicată, să știe să înoate și să nu aibă tatuaje în zone la vedere.

În România, Wizz Air are 28 de baze și peste 1.000 de angajați, din care 290 de piloți și 740 personal de cabină.

Operatorul aerian are totodată în plan să ajungă la 30.000 de angajați în următorii zece ani și 500 de aeronave.

”19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică, la nivel internațional. Vorbim despre însoțitori de bord, angajați de la ghișee și piloți. Cred că 80% din anulările noastre sunt cauzate de lipsa de personal din industria aviatică. O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord. Nu sunt destui oameni angajați în aeroporturi, nu există număr suficient personal la Securitate, de aceea vedeți în aeroporturile din Amsterdam sau Dublin, de exemplu, dar și în multe alte orașe, că pasagerii pierd ore întregi. Ieri, în aeroportul din Amsterdam s-au pierdut cinci ore în afara terminalului.

Staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise, sancționată cu amenzi de 200-400 de lei CITEȘTE ȘI Staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise, sancționată cu amenzi de 200-400 de lei

Multe aeroporturi nu sunt pregătite pentru acest flux de pasageri, dar nici companiile de handling nu sunt pregătite. De aceea avem numeroase aeronave oprite la sol în diferite orașe din rețeaua unde operăm, care ar trebui să stea acolo 30-40 de minute”, afirmă el, adăugând că oamenii așteaptă de la două la cinci ore, pentru că nu există personal la sol”, a mai spus el.

Compania se așteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”, conform G4Media.

Profit.ro a anunțat luna trecută că Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și principal operator pe piața locală, reia luna aceasta în România campania de recrutare, cu planul de a angaja mai mulți însoțitori de zbor în perioada imediată.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

O acțiune similară a fost lansată în toamna anului trecut și în primăvara acestui an.

Wizz Air operează o flotă de 145 de aeronave Airbus A320 și A321.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
angajari