Wizz Air se așteaptă la noi pierderi în acest an

Wizz Air se așteaptă la noi pierderi în acest an
scris 2 iun 2021

Wizz Air, compania aeriană low-cost din Ungaria, a avertizat că va înregistra noi pierderi în exercițiul financiar actual, din cauza unei reveniri mai lente decât se preconiza din pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

Directorul general de la Wizz Air, Jozsef Varadi, a apreciat că transportatorul aerian se confruntă cu un nou "an de tranziție", după ce în cele 12 luni care s-au încheiat la 31 martie 2021 a înregistrat pierderi de 576 milioane de euro, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

"Dacă nu vom vede o ridicare accelerată și permanentă a restricțiilor ne așteptăm să raportăm pierderi în anul financiar 2022", a spus Jozsef Varadi.

Pierderile de 576 milioane de euro înregistrate de Wizz Air în exercițiul încheiat la 31 martie 2021, după un profit net de 281 milioane euro în exercițiul precedent, sunt rezultatul unei scăderi de 73% a cifrei de afaceri, până la 739 milioane de euro, în condițiile în care numărul pasagerilor transportați a scăzut până la 10,2 milioane de la 40 de milioane.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Directorul general de la Wizz Air a mai spus că este relativ optimist cu privire la perioada următoare, dar a adăugat revenirea a început mai târziu decât se preconiza, așa că anul curent va fi un nou an de tranziție. "În primul trimestru al exercițiului financiar 2022, ne așteptăm să zburăm la 30% din capacitate, urmând să revenim la capacitate maximă abia în anul financiar 2022-2023", a precizat Jozsef Varadi.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 138 de aeronave Airbus A320 și A321. 

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
avioane
low cost