VIDEO & FOTO Toyota Mirai a parcurs peste 1.000 de km cu hidrogen, doborând recordul mondial

VIDEO & FOTO Toyota Mirai a parcurs peste 1.000 de km cu hidrogen, doborând recordul mondial
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2021

Un automobil Toyota Mirai a depășit recordul de distanță pentru un automobil, cu un singur „plin” de hidrogen, demonstrând avantajele acestui tip de propulsie, în pofida criticilor din industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Toyota a reușit să demonstreze avantajele propulsiei cu hidrogen, chiar dacă în ultima perioadă au apărut tot mai multe voci care nu dau șasne mari acestei tehnologii. Un automobil Mirai a parcurs peste 1.000 de km cu un singur plin de hidrogen, iar după 5 minute de alimentare era gata de plecare într-o nouă cursă.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Prin această cursă, Toyota vrea să demonstreze capacitatea tehnologiei fuel cell ca „soluție de top” pentru distanțe lungi, cu zero emisii.

Calătoria făcută de automobilul Toyota Mirai a început din Orly, Paris, de la stația de hidrogen HYSETCO, și s-a terminat după 1003 kilometri, fără ca mașina să mai alimenteze pe traseu. Traseul parcurs a fost în zona de sud a Parisului, în regiunea Lori et Cher și în Indre et Loire, datele tehnice fiind atestate de o autoritate independentă.

Recordul anterior a fost obținut de un automobil Hynudai Nexo, cu 887 de kilometri cu un singur plin de hidrogen.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Pentru alimentare a fost folosit hidrogen „verde”, folosit din surse regenereabile, iar consumul a fost de 550 de grame la 100 km, rezervorul automobilului fiind de 5,6 kilograme de hidrogen. La finalul cursei, autonomia mașinii era de 9 km.

VIDEO & FOTO Toyota Mirai a parcurs peste 1.000 de km cu hidrogen, doborând recordul mondial

Toyota Mirai a ajuns la a doua generație, fiind primul automobil alimentat cu hidrogen al japonezilor, care au investit foarte mult în această tehnologie și susțin că acesta reprezintă viitorul propulsiei auto, pe măsură ce prețul automobilelor va scădea.

Mașina are o autonomie, în regim normal de condus, de circa 650 km, viteza de umplere a rezervorului fiind similară cu cea de la o stație de benzină.

Salonul Auto din Geneva se întoarce, în 2022 CITEȘTE ȘI Salonul Auto din Geneva se întoarce, în 2022

Pentru a atinge recrodul de distanță, șoferul a condus într-un regim special, eco, însă nu a utilizat alte metode sau tehnici, care nu ar putea fi utilizate de orice șofer.

VIDEO & FOTO Toyota Mirai a parcurs peste 1.000 de km cu hidrogen, doborând recordul mondial

Tehnologia pe hidrogen este încă departe de a fi utilizată pe scară largă, în special din cauza lipsei punctelor de încărcare, dar și a prețului ridicat al pachetului de celule în care se

Mai mulți constructori de automobile au investit în astfel de automobile, însă există și voci critice, între care șeful VW Group, Herbert Diess. Varianta de compromis, la care au apelat unii producători, este cea care introduce hidrogenul pe vehiculele comerciale, asigurându-le o autonomie mare, chiar dacă prețul de producție este ridicat.

Toyota spune că „hidrogenul este o resursă credibilă și abundentă pentru transport și stocare a energiei”, fiind în același timp „o oportunitate pentru crearea unei societăți mai bune”.

Printre mijloacele de transport care ar putea folosi hidrogenul se numără trenul, avioanele și, mai ales, vapoarele.

Toyota a investit în mai multe afaceri care susțin propulsia cu hidrogen, în domenii precum generatoare electrice, ambarcațiuni, taxiuri, autobuze, camioane sau transport public.

Un generator cu hidrogen produs de una din aceste companii susținute de Toyota a furnizat, în ziua deoborârii recordului de distanță pentru un vehicul cu hidrogen, energia necesară iluminării Turnului Eiffel.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota mirai
propulsie hidrogen
autonnmie hidrogen
propulsie fuel cell