Bani de la Bruxelles pentru fermieri

Bani de la Bruxelles pentru fermieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Comisia Europeană a adoptat, joi, două măsuri destinate să crească fluxul de numerar al fermierilor și să reducă povara administrativă pentru autoritățile naționale și regionale precum și pentru fermieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Comisiei Europene, avansul pentru plățile directe va fi majorat de la 50% până la 70% iar în cazul plăților pentru dezvoltare rurală de la 75% până la 85%. Fermierii vor începe să primească aceste avansuri de la mijlocul lunii octombrie, însă statele membre vor putea să plătească fermierii înainte de finalizarea tuturor verificărilor la fața locului.

Cea de-a două măsură adoptată joi de Executivul comunitar se referă la reducerea numărului de verificări fizice la fața locului, în ideea de a reduce contactul fizic dintre fermieri și inspectori. Comisia oferă flexibilitate și cu privire la momentul verificărilor. Statele membre vor putea să utilizeze surse alternative de informații pentru a înlocui vizitele tradiționale la ferme, de exemplu imagini prin satelit sau fotografii pentru a dovedi că investițiile au fost făcute.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
bani
ue