Bani de la Bruxelles pentru fermieri

Bani de la Bruxelles pentru fermieri
scris 16 apr 2020

Comisia Europeană a adoptat, joi, două măsuri destinate să crească fluxul de numerar al fermierilor și să reducă povara administrativă pentru autoritățile naționale și regionale precum și pentru fermieri.

Potrivit Comisiei Europene, avansul pentru plățile directe va fi majorat de la 50% până la 70% iar în cazul plăților pentru dezvoltare rurală de la 75% până la 85%. Fermierii vor începe să primească aceste avansuri de la mijlocul lunii octombrie, însă statele membre vor putea să plătească fermierii înainte de finalizarea tuturor verificărilor la fața locului.

Cea de-a două măsură adoptată joi de Executivul comunitar se referă la reducerea numărului de verificări fizice la fața locului, în ideea de a reduce contactul fizic dintre fermieri și inspectori. Comisia oferă flexibilitate și cu privire la momentul verificărilor. Statele membre vor putea să utilizeze surse alternative de informații pentru a înlocui vizitele tradiționale la ferme, de exemplu imagini prin satelit sau fotografii pentru a dovedi că investițiile au fost făcute.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
bani
ue