Bursa de Valori București a avut cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în primele două luni

Bursa de Valori București a avut cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în primele două luni
scris 6 mar 2018

Bursa de Valori București (BVB) ocupă primul loc în topul creșterilor bursiere din Uniunea Europeană, cu un plus de 9% în primele două luni ale acestui an, arată un comunicat al BVB.

BVB a înregistrat un avans de 9%, după ce indicele BET, principalul indice al pieței de capital locale, a închis luna februarie la un nivel de 8.452 de puncte, a doua cea mai mare valoare de închidere înregistrată de BET în perioada ianuarie-februarie din acest an.

Avansul consemnat de bursa de la București este cel mai mare din rândul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters.

Costul cu forța de muncă a crescut în România CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut în România

Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor cu acțiuni a depășit 12,7 milioane euro la finalul perioadei ianuarie-februarie 2018 și a fost cu 55% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior. În total, investitorii au tranzacționat acțiuni de peste jumătate de milliard de euro.

Capitalizarea bursieră a companiilor românești a depășit 21 de miliarde de euro la finalul lunii trecute, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a trecut de 39 de miliarde de euro, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

„Rezultatele financiare bune anunțate de companiile listate și dividendele semnificative au contribuit la creșterile de la începutul acestui an. Companiile românești devin tot mai atractive în ochii investitorilor, iar oportunitățile oferite de piața de capital sunt privite cu tot mai mult interes de manageri și antreprenori,” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB. 

Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB, a declarat: „Piața de capital din România a rezistat excelent la cea mai mare corecție a burselor americane din ultimul deceniu. Bursa locală și-a continuat avansul și, în ciuda unor oscilații înregistrate, după primele două luni creșterea a fost de 9%”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
bvb
uniunea europeana