Cemacon, controlat de Dedeman, și-a planificat investiții de peste 33 milioane lei

Cemacon, controlat de Dedeman, și-a planificat investiții de peste 33 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), deținut de Dedeman, estimează pentru acest an un profit net de 29,96 milioane lei și o cifră de afaceri de 166,77 milioane lei, ambii indicatori în creștere cu 33% în acest an, față de anul trecut, potrivit bugetului pentru 2021 aprobat de acționari pe 28 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2020, compania a realizat o cifră de afaceri netă de 125,25 milioane lei și un profit net de 22,53 milioane lei, arată news.ro.

"După un an 2020 marcat de pandemie și de măsurile restrictive adoptate în acest context, în care totuși Cemacon a reușit o performanță comercială și financiară bună, mai ales în a doua parte a anului, recuperând din cantitățile de produs și vândut în trimestrul 2, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021 este unul de creștere puternică a cifrei de afaceri și a rezultatului net. Se țintește depășirea performanțelor record din 2019 prin fructificarea investițiilor derulate în ultimii ani, a portofoliului de produse și a poziționării de brand, precum și a eficienței procesului de producție. Bineînțeles că premisa de bază este o evoluție pozitivă a cererii de materiale de zidărie și absența unor evenimente cu puternic impact negativ asupra pieței", arată un raport al companiei.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

De asemenea, compania și-a stabilit investiții de 33,38 milioane lei pentru acest an.

"În ciuda volatilității crescute induse de epidemia de coronavirus, Cemacon va susține un efort investițional semnificativ și în anul 2021. Principalele investiții propuse fac referire la proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile, menite a aduce un impact imediat și semnificativ în business; de asemeni, se vor finaliza câteva repere de investiții aflate în curs la începutul acestui an. Pe lângă acestea, alocările mai vizează investiții de reparații capitale, înlocuire și upgrade pentru mai multe zone de activitate din companii, precum și investiții noi, toate cu rol important în continuitatea activității companiei și în eficientizarea de cost", se arată în planul companiei.

Cemacon este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 249,28 milioane lei.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Acționarul majoritar este Dedeman (cu 73,33% din acțiuni).

Operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi. Este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc și liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
dedeman