Companie americană implicată în combaterea dezinformării din Ucraina și alegerile SUA intră în România

Companie americană implicată în combaterea dezinformării din Ucraina și alegerile SUA intră în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Chenope, companie americană de tehnologie axată pe detectarea anomaliilor în datele la scară largă, în special a regularităților neobișnuite ale datelor care sugerează încercări de manipulare, distorsionare sau poluare a spațiului informațional, a intrat în România, conform datelor publicate în Registrul Comerțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

"Suntem un startup de cercetare, orientat pe termen lung. Abordarea noastră este de a studia o problemă dificilă, cum ar fi dezinformarea din mai multe unghiuri diferite, înainte de a implementa un produs. În cazul dezinformării, am studiat recrutarea Statului Islamic în Franța, dezinformarea rusă în Ucraina și mesajele politice din SUA înainte și după alegeri", arată compania.

INFOGRAFICE Pilonul II de pensii private, randament record. Românii au peste 25 de miliarde de euro în conturile personale CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Pilonul II de pensii private, randament record. Românii au peste 25 de miliarde de euro în conturile personale

Chenope a fost fondată de aceiași antreprenori ca și Cataphora, a cărei tehnologie de investigare a căpătat o reputație internațională.

Brevetele Cataphora au fost citate de mii de ori, iar divizia sa de tehnologie de litigii a fost vândută către EY

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
companie