Companiile chineze vor raporta în 2023 cea mai mare creștere a câștigurilor din ultimii cinci ani

Companiile chineze vor raporta în 2023 cea mai mare creștere a câștigurilor din ultimii cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Companiile chineze vor raporta în 2023 cea mai mare creștere a câștigurilor din ultimii cinci ani, arată datele firmei Refinitiv, redeschiderea economică după restricțiile legate de Covid-19 și politica monetară acomodativă ridicând speranțe pentru profituri mai mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor Refinitiv IBES, profiturile companiilor mari și mijlocii din China vor crește cu 16,2% în 2023, cea mai rapidă creștere din 2017.

EXCLUSIV Omer Susli se pregătește să cumpere street mall-uri în New York după ce a rămas doar cu două magazine Homelux în România: Am însă 50 milioane euro pentru achiziții de centre comerciale și în România, sunt în negocieri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli se pregătește să cumpere street mall-uri în New York după ce a rămas doar cu două magazine Homelux în România: Am însă 50 milioane euro pentru achiziții de centre comerciale și în România, sunt în negocieri

Analiza se bazează pe 1.164 de companii cu o capitalizare de piață de cel puțin 1 miliard de dolari, scrie News.ro.

Optimismul a crescut după ce China s-a redeschis după trei ani de menținere a unei politici stricte de zero Covid, iar Beijingul a promis sprijin politic suplimentar pentru a stimula economia internă aflată în dificultate.

Herald van der Linde, șeful strategiei pentru acțiuni la HSBC, a declarat că relaxarea restricțiilor legate de COVID-19 și susținerea pieței imobiliare ar stimula perspectivele pentru sectoarele de consum și cele legate de călătorii din China continentală.

Analiza Reuters a arătat că utilitățile, produsele de consum de bază și sectoarele discreționare de consum vor conduce creșterea, cu un avans estimat al profitului de 34,5%, 33,5% și, respectiv, 27,8%.

Între timp, sectorul tehnologic este așteptat să înregistreze o creștere a câștigurilor cu 27%, comparativ cu 9,4% în 2022, în timp ce sectorul imobiliar ar avea profituri cu 9,4% mai mari, după o scădere de 4,9% anul trecut.

Compania de comerț electronic JD.com și furnizorul de infrastructură tehnologică și platforme de marketing Alibaba Group sunt de așteptat să raporteze o creștere a profitului de 28,8%, respectiv 18,3%.

Profiturile gigantului tehnologic Tencent Holdings ar urma să crească cu aproximativ 19% în acest an, după o scădere în 2022.

Autoritatea de reglementare a jocurilor video din China a ridicat multe restricții pentru industrie și a acordat luna trecută mai multe licențe de publicare pentru jocurile Tencent, pentru lansarea lor pe piața internă.

”Ne așteptăm ca China să depășească performanța Asiei din afara Japoniei, datorită redeschiderii mai rapide decât se anticipa, sprijinului continuu al politicii interne și potențialului de creștere mai puternică a câștigurilor”, a declarat Mark Haefele, director de investiții la UBS Global Wealth Management, într-o notă.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
companii