ROCA Industry continuă strategia de consolidare a companiei ECO EURO DOORS cu obiectiv de transformare în campion regional și anunță intenția unei noi achiziții pe piața națională

ROCA Industry continuă strategia de consolidare a companiei ECO EURO DOORS cu obiectiv de transformare în campion regional și anunță intenția unei noi achiziții pe piața națională

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2023

ROCA Industry anunță intenția de achiziție prin compania ECO EURO DOORS, parte a holdingului, a Workshop Doors, unul dintre jucătorii - cheie de pe piața ușilor de interior din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflat în stadiu de negocieri avansate, holdingul anunță intentia de achiziție a unui pachet de acțiuni în cadrul companiei Workshop Doors, cu sediul în Petelea, care deține două faciltăți moderne de producție. Tranzacția nu este semnată la acest moment, urmând să fie supusă unui proces de evaluare internă și aprobărilor Consiliului Concurenței, sau a altor autorități competente, după caz. 

ROCA Industry intenționează ca prin această nouă achiziție avută în vedere, să continue creșterea capacității de producție a ECO EURO DOORS și diversificarea gamelor cu produse noi și competitive, acoperind toate segmentele de preț și asigurând cea mai variată ofertă de produse disponibiliă pe piața din România. 

În urma finalizării și obținerii tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacției avute în vedere, ECO EURO DOORS își va consolida poziția de jucător - cheie pe piața românească a ușilor de interior, cu obiective de tansformare în campion regional.

“Hodingul ROCA Industry ramâne fidel planurilor sale de consolidare prin achiziții strategice și de a scala si poziționa astfel industria locală pe harta marilor performeri europeni. De aceea, pe un segment de piață dominat de importuri și de produse slab calitative, ne bucurăm să facem noi pași înainte către reindustrializarea României – prin infuzie de capital și know-how, care se vor traduce toate în calitate mai bună și respect pentru banii românilor cheltuiți pe produse made in România,” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Piața de desfacere a ușilor de interior este reprezentată în acest moment, în proporție de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este în principal China, piața acestora fiind dominată pe produse de slabă calitate, la un cost redus. În oglindă, piața producătorilor locali este una fragmentată și doar 58% din producția autohtonă este comercializată local, restul mergând la export.*

“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluție sănătoasă. La nivelul volumului de producție, acesta s-a situat pe locul al 3-lea între toți producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uși de calitate, realizate în fabricile sale. Și credem ca împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici și mai relevanți atât pe piața națională cât și pe piețele regionale din Europa. Modelul nostru de achizitie are in vedere o abordare integrate, care presupune susținerea și dezvoltarea angajaților și creșterea performanței lor în noua structură, a adăugat Ionuț Bindea.

Pe aceasta piață limitată din punct de vedere al opțiunilor, după aprobarea și finalizarea tranzacției avute în vedere, strategia propusă de ROCA Industry pentru ECO EURO DOORS vizează diversificarea brandurilor din portofoliu, cu prioritate pe creșterea calității produselor oferite. Componentele de sustenabiltiate, eco-responsabilitate, continuarea proceselor de retehnologizare si automatizare a producției, dar și implicarea unor designeri experimentați vor fi diferențiatori majori în strategia următoare a companiei. 

ECO EURO DOORS este producătorul român de uși destinate construcțiilor rezidențiale cu cea mai mare capacitate de producție din România, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajați și o experiență de 28 de ani pe piața de materiale de construcții, acesta produce în principal uși pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele ECO EURO DOORS sunt distribuite la nivel național, prin intermediul retailerilor DYI, dar și prin intermediul altor retaileri și distribuitori specializați.

WORKSHOP DOORS, companie activă din anul 2009, cu sediul la Petelea, deține 2 fabrici proprii, la Reghin și Petelea și exportă un procent considerabil din producția proprie. Compania avea 184 de angajați și o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022. 

ROCA Industry, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deținut de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca
doors