Delta Dunării așteaptă peste 2.000 de turiști de Paști, de patru ori mai mulți ca anul trecut

Delta Dunării așteaptă peste 2.000 de turiști de Paști, de patru ori mai mulți ca anul trecut
scris 20 mar 2018

Delta Dunării poate fi considerată, din acest an, una dintre destinațiile preferate de români pentru petrecerea Paștelui, în perioada 6-9 aprilie fiind așteptați la hotelurile și pensiunile din această zonă peste 2.000 de turiști, de patru ori mai mulți decât în anul trecut.

Dacă în anii anteriori cele mai multe dintre structurile de cazare din Delta Dunării erau închise de Paști, din lipsă de clienți, în 2018 lucrurile s-au schimbat radical: cele mai multe hoteluri și pensiuni se deschid pentru turiști în această perioadă,potrivit unui studiu al Green Village, resort de patru stele din Sfântu Gheorghe administrat de Eurolines Group. Practic, sezonul în Delta Dunării debutează de Paști, față de acum câțiva ani, când sezonul începea la sfârșitul lui mai - începutul lunii iunie. Sunt structuri de cazare care vor organiza Paștele atât în Sfântu Gheorghe, Sulina și Crișan, cât și în Jurilovca, Sarichioi și alte zone din Delta Dunării.

"Din estimările noastre, zona Tulcea-Delta Dunării va atrage în acest an, de Paști, mai mult de 2.000 de turiști în structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai mulți decât cei care au ajuns anul trecut", a declarat Laurențiu Butuc, Directorul General al Green Village Resort. El explică această creștere a numărului de turiști printr-un cumul de factori: numărul structurilor de cazare din Deltă e în creștere, apar tot mai multe hoteluri și pensiuni de calitate, iar nivelul serviciilor crește și el, de la an la an.

VIDEO Primul deces al unui pieton provocat de o mașină fără șofer: o femeie a fost lovită și a decedat. Uber suspendă programul de vehicule autonome în SUA și Canada CITEȘTE ȘI VIDEO Primul deces al unui pieton provocat de o mașină fără șofer: o femeie a fost lovită și a decedat. Uber suspendă programul de vehicule autonome în SUA și Canada

În paralel, în ultimii ani începe să se contureze un parteneriat între operatorii privați și autoritățile locale pentru promovarea Deltei, care începe să dea rezultate. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți turiști vor să schimbe clasicele destinații de Paști pe care le-au tot vizitat în anii trecuți și caută ceva inedit, iar Delta este una dintre opțiuni.

Cei mai mulți români care și-au rezervat pachete de Paști în Deltă sunt cupluri între 30-35 de ani, dar și familii cu copii, precum și persoane cu vârste între 55 și 60 de ani. De Paști vin în Deltă și corporatiști, și funcționari publici, dar și pensionari. Unii dintre ei au ajuns anul anterior de Crăciun și Revelion, iar acum revin ca să vadă cum arată Delta și primăvara. Sunt turiști din toată țara, și din București, dar și din Constanța și zonele limitrofe.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasti 2018
delta dunarii
turism