Domeniul care s-a dovedit a fi mai profitabil în 2021 decât investițiile în Bitcoin sau în companiile de tehnologie

Domeniul care s-a dovedit a fi mai profitabil în 2021 decât investițiile în Bitcoin sau în companiile de tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2021

Cei care au investit în șampanie în acest an au toate motivele să sărbătorească, în condițiile în care cele mai apreciate sticle de șampanie au înregistrat performanțe mai bune decât toate activele financiare, de la acțiunile marilor companii din tehnologie și până la Bitcoin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platformele online care permit tranzacțiile cu vinuri, șampanie și băuturi spirtoase de colecție, la fel ca și în cazul acțiunilor sau valutelor, au înregistrat o activitate record și creșteri semnificative de preț în acest an.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Datele furnizate de „Bordeaux Index”, o platformă de tranzacționare online, arată că șampania a fost responsabilă pentru 15 dintre cele mai importante 20 de creșteri de prețuri înregistrată pe această platformă în 2021, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Pe primul loc este șampania Salon le Mesnil din anul 2002. Valoarea acesteia a crescut cu peste 80% în 2021 atât pe LiveTrade cât și pe o altă platformă de tranzacționare de vinuri Liv-ex, și în prezent se vinde pentru 11.700 de lire sterline (15.700 de dolari) sticla.

Această creștere este superioară celei înregistrate de Bitcoin, de 75%, și de aproape cinci ori mai mare față de creșterea de 18% înregistrată de indexul NYFANG+TM, care regrupează titlurile Facebook, Amazon, Netflix, Google, Tesla și Microsoft, companii care în ultima perioadă au stimulat creșterile înregistrate de bursele din întreaga lume.

Alte mărci de șampanie cu performanțe spectaculoase sunt Taittinger Comtes de Champagne din 2006 și Krug din 2002 și 1996, care au înregistrat creșteri de peste 70%, în timp ce șampania Krug din 2000, Bollinger La Grande Annee 2007, Cristal Rose 2008 și Dom Perignon P2 2002 au înregistrat creșteri cuprinse între 54% și 55%.

TOP Producători de condimente – Francezii și germanii domină la vârf în România. Două companii dețin mai mult de o treime dintr-o piață estimată la 643 de milioane de lei CITEȘTE ȘI TOP Producători de condimente – Francezii și germanii domină la vârf în România. Două companii dețin mai mult de o treime dintr-o piață estimată la 643 de milioane de lei

Directorul LiveTrade, Matthew O'Connell, spune că mai mulți factori au stimulat tranzacțiile cu vinuri scumpe în acest an, „de la dobânzile reduse și nivelul ridicat al economiilor acumulate de cei bogați în perioada numeroaselor carantine, până la creșterea interesului pentru active fizice în contextul creșterii presiunilor inflaționiste”.

În plus, șampania a profitat la începutul anului de faptul că a fost scutită de tarifele vamale suplimentare, în valoare de 25%, impuse vinurilor europene de administrația Trump și care au fost eliminate la scurt timp după ce Joe Biden a devenit președinte al SUA.

Pe ansamblu, șampania Cristal din 2012 și 2013 a fost cea mai tranzacționată în 2021, arată datele LiveTrade, urmată de vinul Lafite Rothschild 2014. Un număr record de 220.000 de sticle au fost tranzacționate în acest an pe platforma LiveTrade la un preț mediu de 230 de lire sterline (308,50 dolari) pentru o sticlă. O zecime din toate sticlele tranzacționate au înregistrat creșteri de prețuri de peste 30%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
investitie
sampanie