Dragoș Dobrescu a cesionat acțiunile deținute la Romprest unei firme înregistrate în Luxemburg

Dragoș Dobrescu a cesionat acțiunile deținute la Romprest unei firme înregistrate în Luxemburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2015

Omul de afaceri Dragoș Dobrescu, cu investiții în imobiliare, a cesionat participația de 99,9% la firma Europrest Invest, care deține 30% din compania de salubritate Romprest, acționarului minoritar al Europrest, firma EnergyMixx Europe, înregistrată în Luxemburg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobrescu a preluat anul trecut împreună cu omul de afaceri Radu Budeanu 43% din acțiunile Romprest de la fondul britanic de investiții 3I.

În urma tranzacției, Europrest Invest deține 30% din Romprest, iar firma Premium Management Team, aparținând lui Radu Budeanu, publisherul Cancan, a preluat 13,7% din firma de salubritate. Participația de 42,7% din Romprest deținută de compania Detaco LTD, înregistrată în Canada, a rămas neschimbată. Omul de afaceri Florian Walter spunea în 2009 într-un interviu pentru România Liberă că este unul dintre acționarii Detaco. Alți acționari ai Romprest sunt Compania Națională Aeroporturi București, cu 10%, și Firstcom LLC, cu 3,5%.

Dragoș Dobrescu locuiește la Monaco și este unul dintre cei mai puternici investitori din piața imobiliară românească. El deține grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din București, situate în zone precum Bulevardul Primăverii, Piața Charles de Gaulle sau Băneasa.

După cesionarea tuturor acțiunilor deținute de Dobrescu, firma EnergyMixx Europe va deveni acționar unic al Europrest Invest și astfel va prelua indirect pachetul de 30% la compania Romprest.

Despre firma EnergyMixx Europe nu pot fi găsite multe informații, ci doar că a făcut parte dintr-un holding, EnergyMixx  AG, înregistrată în Elveția, activă până în 2011 pe piața energiei regenerabile. În 2011, EnergyMixx AG a fost lichidată. EnergyMixx AG avea mai multe subsidiare, respectiv Puglia Energia Srl, HelioDynamics Ltd, EnergyMixx UK Ltd, EnergyMixx France Sarl și Energeco Srl, și opera birouri în Albania, Franța, Italia, Luxemburg, Polonia, România, Suedia, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.

Romprest a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 240 de milioane lei și un profit net de 11 milioane lei. Firma derulează contracte de salubrizare cu zeci de primării, cele mai importante fiind cu primăriile din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romprest
dragos dobrescu
europrest