Elon Musk spune că va cumpăra Coca-Cola pentru a pune ... "cocaina înapoi în suc"

Elon Musk spune că va cumpăra Coca-Cola pentru a pune ... "cocaina înapoi în suc"
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și noul proprietar al Twitter, spune că următoarea sa achiziție va fi compania Coca-Cola, pentru a „pune cocaina” înapoi în suc, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Postarea făcută de Musk pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită, a venit la doar două zile după ce acesta a cumpărat platforma social media pentru 44 de miliarde de dolari, deși inițial Consiliul de Administrație al companiei a încercat să blocheze tranzacția.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Deși foarte probabil comentariul miliardarului sud-african vizavi de Coca-Cola este o glumă, el are un sâmbure de adevăr istoric, arată Hotnews.

Potrivit Institutului Național pentru Combaterea Consumului de Droguri din SUA, cocaina era legală în 1885 când John Pemberton, un farmacist din orașul american Atlanta, a creat prima băutură Coca-Cola.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Rețeta lui Pemberton conținea la momentul respectiv un extras din cocaină obținut din frunzele de coca. Farmacistul a descris băutura pe care a creat-o ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier și băutură intelectuală”.

Un articol publicat în 1988 de The New York Times cu privire la compania Coca-Cola a relatat de asemenea cum cocaina a făcut parte din rețeta originală, fiind apoi eliminată la începutul anilor 1900.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
cola