România a produs, în ianuarie 2025, o cantitate de țiței de 219.000 tone echivalent petrol (tep), cu 12.700 tep mai mică (-4,5%) față de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).
Producția de cărbune a României s-a cifrat în ianuarie 2025 la 172.100 tone echivalent petrol (tep), fiind cu 3,9% mai mare (plus 6.400 tep) față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).
După cum a relatat Profit.ro, Ministerul Energiei a refuzat în ianuarie să aprobe prima variantă a condițiilor de achiziție, abținându-se de la vot.
Producția de petrol a Kazahstanului a atins luna aceasta un nivel ridicat record, pe fondul expansiunii unui zăcământ petrolier, depășind cotele de producție stabilite de OPEC+ (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații), conform calculelor Reuters și a unor surse din industrie care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Germania ar putea economisi peste 300 de miliarde de euro sau o cincime din costurile estimate până în 2035 prin implementarea mai eficientă a tranziției energetice, potrivit unui studiu al Boston Consulting Group (BCG) și al asociației industriale BDI, citat de Reuters.
Au fost derulate toate probele preliminare, inclusiv cea a probei complexe de 72 de ore de funcționare continuă, fiind pregătite condițiile pentru trecerea la recepția hidroagregatului conectat la Sistemul Energetic Național.
Germania a confiscat un tanc petrolier învechit găsit plutind în derivă în largul coastei sale de nord în ianuarie, despre care se crede că face parte din 'flota fantomă' folosită de Moscova pentru a eluda sancțiunile asupra petrolului rusesc, a informat vineri revista Der Spiegel, citând surse de securitate, relatează Reuters.
Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a stimula exploatarea internă a mineralelor critice și a pământurilor rare, un sector cheie pentru dezvoltarea tehnologică pe care China îl domină aproape în totalitate, informează EFE.
Compania de stat Complexul Energetic Oltenia (CEO), cel mai mare producător de energie electrică pe cărbune al României, a anulat licitația inițiată în decembrie anul trecut, de contractare de lucrări de reabilitare și modernizare a singurei hidrocentrale pe care o deține în portofoliul de generare, proiect finanțat și cu bani europeni nerambursabili din Fondul de Modernizare al UE, conform datelor Profit.ro.
OMV Petrom, controlat de grupul austriac omonim, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din țară, totodată producător de energie electrică, și-a redus anul trecut cu peste 80% portofoliul de plasamente în obligațiuni de stat ale României, potrivit unui document oficial al companiei analizat de Profit.ro.