Premierul Ciolacu a semnat o nouă componență a Comisiei pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD), care funcționeză în subordinea Guvernului, dar, spre deosebire de modificările anterioare ale componenței comisiei, de data aceasta nu au mai fost anunțați public membrii CEISD, anexa cu numele acestora fiind acum ”clasificată”.
ArcelorMittal Hunedoara întrerupe temporar activitatea, începând de mâine și până pe 31 martie, cu plata a doar 75% din salariul de bază a salariaților afectați de această măsură, din cauza prețurilor foarte mari la energia electrică.
Unele zone din Germania trebuie să-și facă griji cu privire la o cădere a furnizării de electricitate chiar de Paște? Experții avertizează cu privire la posibile întreruperi de energie electrică.
În aceeași zi de 10 ianuarie 2025, Ministerul Finanțelor a organizat 2 licitații de titluri de stat, prin care a plasat la bănci obligațiuni în valoare cumulată de circa 1,36 miliarde lei.
Industria energetică din China a început anul trecut să construiască termocentrale pe cărbune cu o capacitate cumulată de aproape 100 de Gigavați, cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, arată un raport publicat de două ONG-uri specializate pe energia verde, transmite AP.
Proiectul a fost anunțat încă din primăvara trecută. Ofertele pot fi depuse până pe 10 martie.
Sindicaliștii de la Oil Terminal SA, din subordinea Ministerului Energiei, anunță declanșarea grevei nemulțumiți de prevederile Ordonanței trenuleț.
Europa se află în fața unui nou val de creșteri ale prețurilor la gaze și energie electrică, sub presiunea scăderii rapide a rezervelor de gaze naturale și a încetării livrărilor de gaze rusești prin Ucraina, scrie publicația elenă Kathimerini.
ANPC verifică, până în 21 februarie, furnizorii de energie termică din întreaga țară. Până acum s-au fcut controale în 25 de județe ale țării, la cinci operatori fiind descoperite probleme. Principala este neasigurarea agentului termic și a apei calde la valorile de temperatură minime prevăzute de legislație. Au fost date 6 amenzi până în prezent.
Principalii furnizori locali, E.ON și Engie, au transmis că, din cauza temperaturilor din noiembrie, semnificativ mai scăzute față de aceeași lună din 2023, au fost nevoiți să extragă din depozitele de înmagazinare cantități cu 100%, respectiv 40% mai mari decât prevedeau programele estimative convenite cu operatorii de înmagazinare.