A fost prelungită sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice

A fost prelungită sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice
scris 11 oct 2019

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat vineri că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice până la data de 13 decembrie 2019.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Suma alocată sesiunii de finanțare pentru acest an este de 230 milioane lei, scrie News.ro.

Se scumpesc transportul, manipularea și depozitarea țițeiului și carburanților. Companiile de stat majorează tarifele, după creșterea prețurilor la gaze și energie. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Se scumpesc transportul, manipularea și depozitarea țițeiului și carburanților. Companiile de stat majorează tarifele, după creșterea prețurilor la gaze și energie. Detalii - la Profit Energy.forum

"Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuințele situate la cel puțin 2 km față de rețeaua națională de distribuție a energiei electrice și prin reducerea utilizării combustibililor convenționali", arată un comunicat al AFM.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potențialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanțare, numărul de gospodării și sumele alocate acestora, publicată pe site-ul AFM.

Finanțarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie.

Finanțarea se acordă eșalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanțare și pe măsura implementării proiectului.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanțare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potențialilor beneficiari publicată pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodărie se poate obține finanțare o singură dată.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația fondului pentru mediu
sisteme fotovoltaice