A treia companie care scumpește motorina: MOL. Prețul benzinei rămâne același

A treia companie care scumpește motorina: MOL. Prețul benzinei rămâne același
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 mar 2022

După Socar și OMV Petrom, care au majorat prețul motorinei în acest weekend, și MOL a scumpit, luni, cu 5 bani, litrul de combustibil diesel EVO D, după ce țițeiul Brent s-a apreciat considerabil la finalul săptămânii trecute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni dimineață, prețul țițeiului Brent, de referință pe piața europeană, crescuse cu aproximativ 3,76 dolari sau 3,5%, ajungând la un nivel de 111,7 dolari/baril, conform datelor analizate de Profit.ro.

Dacă duminică un litru de motorină standard era comercializat în stațiile MOL din capitală la un preț cuprins între 7,98-8,06 lei, luni dimineață acesta crescuse la 8,03-8,11 lei.

Așa cum a anunțat Profit.ro, în weekend OMV Petrom a scumpit tot cu 5 bani/l motorina atât la stațiile Petrom, cât și la OMV.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Prețul motorinei la cele mai ieftine stații Petrom din București era duminică de 7,85 lei/l, după ce în urma ieftinirilor efectuate săptămâna trecută coborâse de la 7,99 lei/l, cât ajunsese în urma panicii instaurate la stații în urmă cu 10 zile, la 7,8 lei/l.

În weekend, OMV Petrom a scumpit tot cu 5 bani/l și motorina din stațiile OMV. Dacă vineri motorina OMV Diesel putea fi cumpărată la un preț cuprins între 8,06-8,21 lei/l, duminică aceasta ajunsese la un preț de 8,11-8,26 lei/l. Prețul benzinei MAX MOTION 95 a rămas neschimbat, fiind cuprins între 7,8 și 7,99 lei/l, în funcție de stație.

Prețul benzinei a rămas neschimbat atât în stațiile MOL, cât și în cele ale Petrom sau OMV.

MOL vinde benzina cu 7,74-7,99 lei/l, în timp ce OMV Petrom cu 7,6-7,74 lei/l la stațiile Petrom, si cu 7,8-8 lei/l în stațiile OMV din capitală.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Lukoil nu a anunțat modificări pe Monitorul Prețurilor, aplicație a Consiliului Concurenței. Lukoil vindea, luni dimineață, benzina standard cu 7,71-7,76 lei/l, iar motorina standard, cu 7,91-7,94 lei/l, iar MOL comercializa benzina cu 7,74-7,99 lei/l, respectiv motorina cu 7,98-8,06 lei/l.

Companiile comerciante de carburanți modifică prețurile acestora în funcției de cotațiile internaționale Platts ale benzinei și motorinei, care la rândul lor sunt influențate de evoluția cotațiilor petrolului.

Petrolul Brent s-a apreciat în ultimele zile cu 15% față de nivelul minim atins săptămâna trecută, de 97 dolari/baril.

Pentru a evita transmiterea volatilități ridicate de pe piața petrolului în prețul la pompă, companiile preferă să îl actualizeze pe cel din urmă cu o întârziere de câteva zile.

De la începutul anului, Brent-ul s-a apreciat cu aproximativ 45%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
motorina
mol; omv
petrom
socar